0 Mijn nieuwe camera!

donderdag 12 februari 2015


Het was het lot dat ons samen bracht, mijn nieuwe canon en ik. Of eigenlijk was het marktplaats wat ons samen bracht, maar het lot klinkt toch een stuk aantrekkelijker. Ik kon hem gewoon niet weerstaan. Zeker niet toen papa hem vrijwel gelijk kon ophalen omdat 'ie in de buurt zou zijn. Ik moest wel. En eigenlijk was het een hele snelle beslissing, een spontane actie. Een spiegelreflex, ja, dat had ik al een tijdje achterin mijn hoofd zitten, maar in een paar uurtjes beslissen of ik hem wel of niet moest kopen is voor mij toch wel een beetje andere koek. Ik ben slecht in kiezen, goed in twijfelen en een beetje een schijtert wat betreft bellen. Maar ik heb het gedaan en het is me gelukt, en dat maakt dat ik nu een (voor mij) nieuwe camera kan laten zien!


En wat ben ik blij dat ik hem heb gekocht! In het begin snapte ik helemaal niks van dit nieuwe ding, maar na een paar tutorials op youtube te hebben gekeken kon ik de ontspanknop gelukkig vinden. De camera die ik hiervoor had was de Sony Cybershot HX200V, een bridgecamera met naar mijn idee minder mogelijkheden. Maar eerlijk gezegd heb ik mij niet zo super verdiept in de sony, en voornamelijk in de automatische stand wat plaatjes geschoten. Nu loop ik met een grote boog om de autofocus heen en ben ik als een echte pro aan de focus ring aan het draaien. IK BEN ZO BLIJ!!


Zoals je op de foto's (die ik uiteraard met de sony heb gemaakt) kan zien heb ik de Canon EOS 600D gekocht samen met twee lenzen. Dit zijn de 18-55mm IS kitlens en de heel erg aan te raden (ookal heb ik er nog maar 10 foto's mee geschoten) Canon EF 50mm 1.8 lens. Als je wilt weten wat al die nummertjes betekenen zou je het even moeten googelen, maar het komt er eigenlijk op neer dan de kitlens in en uit kan zoomen en je met de 50mm lens een hele mooie wazige achter of voorgrond kan hebben. Maar dat is heel grof en snel gezegd, dus voor een echt goeie uitleg vind je genoeg op internet.

Verder heeft 'ie 18 megapixel, een klapschermpje en een heleboel andere technische flufjes. Ik heb in ieder geval absoluut geen spijt dat ik ben overgestapt naar een spiegelreflexcamera ookal heb je met een bridgecamera ook heel veel mogelijkheden. Voor nu ga ik dus lekker veel spelen en oefenen met de sluitertijd, diafragma en ISO waarde (ik zie later wel of ik met nog in alle andere dingen ga verdiepen), en natuurlijk veel foto's schieten. Hieronder volgen een paar foto's die ik maakte op de dag nadat ik hem kreeg, dus dit zijn een beetje de testfoto's waarbij ik de meest random dingen op de foto heb gezet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

donderdag 12 februari 2015

0 Mijn nieuwe camera!


Het was het lot dat ons samen bracht, mijn nieuwe canon en ik. Of eigenlijk was het marktplaats wat ons samen bracht, maar het lot klinkt toch een stuk aantrekkelijker. Ik kon hem gewoon niet weerstaan. Zeker niet toen papa hem vrijwel gelijk kon ophalen omdat 'ie in de buurt zou zijn. Ik moest wel. En eigenlijk was het een hele snelle beslissing, een spontane actie. Een spiegelreflex, ja, dat had ik al een tijdje achterin mijn hoofd zitten, maar in een paar uurtjes beslissen of ik hem wel of niet moest kopen is voor mij toch wel een beetje andere koek. Ik ben slecht in kiezen, goed in twijfelen en een beetje een schijtert wat betreft bellen. Maar ik heb het gedaan en het is me gelukt, en dat maakt dat ik nu een (voor mij) nieuwe camera kan laten zien!


En wat ben ik blij dat ik hem heb gekocht! In het begin snapte ik helemaal niks van dit nieuwe ding, maar na een paar tutorials op youtube te hebben gekeken kon ik de ontspanknop gelukkig vinden. De camera die ik hiervoor had was de Sony Cybershot HX200V, een bridgecamera met naar mijn idee minder mogelijkheden. Maar eerlijk gezegd heb ik mij niet zo super verdiept in de sony, en voornamelijk in de automatische stand wat plaatjes geschoten. Nu loop ik met een grote boog om de autofocus heen en ben ik als een echte pro aan de focus ring aan het draaien. IK BEN ZO BLIJ!!


Zoals je op de foto's (die ik uiteraard met de sony heb gemaakt) kan zien heb ik de Canon EOS 600D gekocht samen met twee lenzen. Dit zijn de 18-55mm IS kitlens en de heel erg aan te raden (ookal heb ik er nog maar 10 foto's mee geschoten) Canon EF 50mm 1.8 lens. Als je wilt weten wat al die nummertjes betekenen zou je het even moeten googelen, maar het komt er eigenlijk op neer dan de kitlens in en uit kan zoomen en je met de 50mm lens een hele mooie wazige achter of voorgrond kan hebben. Maar dat is heel grof en snel gezegd, dus voor een echt goeie uitleg vind je genoeg op internet.

Verder heeft 'ie 18 megapixel, een klapschermpje en een heleboel andere technische flufjes. Ik heb in ieder geval absoluut geen spijt dat ik ben overgestapt naar een spiegelreflexcamera ookal heb je met een bridgecamera ook heel veel mogelijkheden. Voor nu ga ik dus lekker veel spelen en oefenen met de sluitertijd, diafragma en ISO waarde (ik zie later wel of ik met nog in alle andere dingen ga verdiepen), en natuurlijk veel foto's schieten. Hieronder volgen een paar foto's die ik maakte op de dag nadat ik hem kreeg, dus dit zijn een beetje de testfoto's waarbij ik de meest random dingen op de foto heb gezet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!