0 Deze combinaties zijn hemels!

zondag 8 maart 2015


Ik ben een enorme twijfelkont, en vaak is dat ontzettend irritant. Ik kan bijvoorbeeld makkelijk 20 minuten bij de kussensloop afdeling in de Ikea staan wanneer ik tussen twee patroontjes moet kiezen. En om dan te bedenken dat het kiezen tussen twee kussenslopen nog niet eens een heel cruciaal moment is in je leven (op dat moment voor mij wel, maargoed). Om over het kiezen van een bikini nog maar te zwijgen. Ik krijg dan ook altijd een hartelijk applaus als we de eerste schoenenwinkel die we ingaan ook veer verlaten met een plastic tas en schoenendoos. Ook zo iets is het kiezen van beleg voor op brood of een cracker. De oplossing is dan óf een sneetje brood in stukjes snijden en op elk stukje ander beleg doen, óf het beleg waartussen ik niet kan kiezen gewoon samen op brood doen. Ik kies vaak voor het tweede, en ik moet eerlijk toegeven: niet alles gaat even goed samen. Maar soms komen er verrassend lekkere combinaties uit!


♥ geitenkaas ♥ nootjes ♥ honing ♥

Ik moet er wel eventjes bij zeggen dat dit niet iets is wat ik dagelijks eet. Sowieso eet ik de laatste maanden veel minder brood, maar soms... Soms heb ik gewoon zin om m'n luch éxtra lekker te maken en trek ik net een paar andere dingetjes uit de kast. Deze combinatie is waarschijnlijk niet super vernieuwend maar wel SUPER LEKKER. Echt waar, dit is dé ultieme smaaksensatie (want dat klinkt fancy), en echt mega lekker. En het kan ongezonder, toch? Als je biologische honing gebruikt waar van alles en nogwat niet in zit en waar niks raars mee is gedaan lijkt het mij niet eens zo heel erg slecht. Gewoon niet te vaak eten (je weet wel, geniet met mate blablablah), dan is er niks mis mee. Noten kopen wij altijd bij de Lidl want ze zijn daar voor een goede prijs te koop en je hebt er echt heel veel verschillende soorten.


♥ volkoren beschuit ♥ roomboter ♥ zout ♥

 Deze heb ik pas net ontdekt, met dank aan mama. Zij suggereerde het zout, in plaats van een stukje stokbrood met alleen roomboter. Daarna probeerde ik het op een beschuitje, en dat beviel me eigenlijk ook wel heel erg goed! Sowieso kunnen alle combi's wel op elk soort.. ja hoe noem je het.. basis? Ik bedoel dat het lekker is op zowel een beschuitje als een cracotte, rijstwafel, brood en misschien zelfs wel op een wrap. Dat heb ik alleen nog nooit geprobeerd (maar wie weet!)


♥ cracker ♥ appelstroop ♥ kaas ♥

Deze combinatie kende je waarschijnlijk - en hopelijk - nog niet. Ik weet ook niet precies hoe ik hier op kwam, maar ik knipperde een keertje en toen zat er kaas en appelstroop op m'n cracker. Zoet en hartig, knapperig maar toch smeuïg. Eigenlijk gewoon een taartje op je bord. Veel lekkerder dan chocoladepasta (maar dat vond ik sowieso eigenlijk al niet zo lekker)! Deze combi vind ik zelf trouwens nog lekkerder op roggebrood, dus dat is ook nog een variant die je kan proeven. Verder zijn er nog een paar andere combinaties die hemels zijn, alleen die heb ik niet recent gegeten en dus niet op de foto gezet:

♥ roomkaas met jam (soort cheesecake maar dan op brood)
♥ pindakaas met kaas
♥ pathé met rucola of afalfa (lijkt op tuinkers)
 
Meer combinaties kan ik eventjes niet bedenken, maar en zijn vast nog een paar die ik gemist heb. Pindakaas met hagelslag (puur vind ik zelf het lekkerst) blijft natuurlijk ook goed, maar die is niet zo heel bijzonder meer. Ook iets lekkers voor op brood is trouwens Tahin of zonnebloempasta! Te koop bij de natuurwinkel of Ekoplaza, zonder allemaal toegevoegde ditjes en datjes. Gewoon noten, zout en olie. EDIT: Ik keek vanochtend bij de ingrediënten en er zit niet eens olie in! Alleen maar biologische, gebrande noten en een beetje zeezout.

Dat zijn de combinaties die ik op dit moment heel erg lekker vind, en zo af en toe eet als ik zin heb in iets heel erg lekkers. Ken jij nog leuke en lekkere combi's?

Liefs,
Dilys

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

zondag 8 maart 2015

0 Deze combinaties zijn hemels!


Ik ben een enorme twijfelkont, en vaak is dat ontzettend irritant. Ik kan bijvoorbeeld makkelijk 20 minuten bij de kussensloop afdeling in de Ikea staan wanneer ik tussen twee patroontjes moet kiezen. En om dan te bedenken dat het kiezen tussen twee kussenslopen nog niet eens een heel cruciaal moment is in je leven (op dat moment voor mij wel, maargoed). Om over het kiezen van een bikini nog maar te zwijgen. Ik krijg dan ook altijd een hartelijk applaus als we de eerste schoenenwinkel die we ingaan ook veer verlaten met een plastic tas en schoenendoos. Ook zo iets is het kiezen van beleg voor op brood of een cracker. De oplossing is dan óf een sneetje brood in stukjes snijden en op elk stukje ander beleg doen, óf het beleg waartussen ik niet kan kiezen gewoon samen op brood doen. Ik kies vaak voor het tweede, en ik moet eerlijk toegeven: niet alles gaat even goed samen. Maar soms komen er verrassend lekkere combinaties uit!


♥ geitenkaas ♥ nootjes ♥ honing ♥

Ik moet er wel eventjes bij zeggen dat dit niet iets is wat ik dagelijks eet. Sowieso eet ik de laatste maanden veel minder brood, maar soms... Soms heb ik gewoon zin om m'n luch éxtra lekker te maken en trek ik net een paar andere dingetjes uit de kast. Deze combinatie is waarschijnlijk niet super vernieuwend maar wel SUPER LEKKER. Echt waar, dit is dé ultieme smaaksensatie (want dat klinkt fancy), en echt mega lekker. En het kan ongezonder, toch? Als je biologische honing gebruikt waar van alles en nogwat niet in zit en waar niks raars mee is gedaan lijkt het mij niet eens zo heel erg slecht. Gewoon niet te vaak eten (je weet wel, geniet met mate blablablah), dan is er niks mis mee. Noten kopen wij altijd bij de Lidl want ze zijn daar voor een goede prijs te koop en je hebt er echt heel veel verschillende soorten.


♥ volkoren beschuit ♥ roomboter ♥ zout ♥

 Deze heb ik pas net ontdekt, met dank aan mama. Zij suggereerde het zout, in plaats van een stukje stokbrood met alleen roomboter. Daarna probeerde ik het op een beschuitje, en dat beviel me eigenlijk ook wel heel erg goed! Sowieso kunnen alle combi's wel op elk soort.. ja hoe noem je het.. basis? Ik bedoel dat het lekker is op zowel een beschuitje als een cracotte, rijstwafel, brood en misschien zelfs wel op een wrap. Dat heb ik alleen nog nooit geprobeerd (maar wie weet!)


♥ cracker ♥ appelstroop ♥ kaas ♥

Deze combinatie kende je waarschijnlijk - en hopelijk - nog niet. Ik weet ook niet precies hoe ik hier op kwam, maar ik knipperde een keertje en toen zat er kaas en appelstroop op m'n cracker. Zoet en hartig, knapperig maar toch smeuïg. Eigenlijk gewoon een taartje op je bord. Veel lekkerder dan chocoladepasta (maar dat vond ik sowieso eigenlijk al niet zo lekker)! Deze combi vind ik zelf trouwens nog lekkerder op roggebrood, dus dat is ook nog een variant die je kan proeven. Verder zijn er nog een paar andere combinaties die hemels zijn, alleen die heb ik niet recent gegeten en dus niet op de foto gezet:

♥ roomkaas met jam (soort cheesecake maar dan op brood)
♥ pindakaas met kaas
♥ pathé met rucola of afalfa (lijkt op tuinkers)
 
Meer combinaties kan ik eventjes niet bedenken, maar en zijn vast nog een paar die ik gemist heb. Pindakaas met hagelslag (puur vind ik zelf het lekkerst) blijft natuurlijk ook goed, maar die is niet zo heel bijzonder meer. Ook iets lekkers voor op brood is trouwens Tahin of zonnebloempasta! Te koop bij de natuurwinkel of Ekoplaza, zonder allemaal toegevoegde ditjes en datjes. Gewoon noten, zout en olie. EDIT: Ik keek vanochtend bij de ingrediënten en er zit niet eens olie in! Alleen maar biologische, gebrande noten en een beetje zeezout.

Dat zijn de combinaties die ik op dit moment heel erg lekker vind, en zo af en toe eet als ik zin heb in iets heel erg lekkers. Ken jij nog leuke en lekkere combi's?

Liefs,
Dilys

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!