5 Zomerplannen en tienertourtips!

zaterdag 2 mei 2015


Ik heb zo ontzettend veel zin in de zomervakantie!! Al laat de zomer zich nog wel even op zich wachten, mijn gedachten dwalen toch vaak af naar de schoolvrije weken in Juli en Augustus. We zijn al begonnen met aftellen; nog 17 schooldagen tot de laatste toetsweek van het jaar. Dat klinkt wel positief, toch? Daarna zal ik me bevinden in zo ongeveer de twee meest uiterste landen en steden in Europa. Ik begin in Engeland: shoppend in Oxford street, omringd door echte Britten of de Engelse natuur, en ik eindig in Spanje: bakkend in de zon samen met héél véél zonnebrand. Die zomervakantie zie ik dus wel zitten! Ohja, ik had foto's van m'n typmachine gemaakt met fancy opdruk, alleen die zijn niet helemaal geworden zoals ik wilde. Vandaar een foto van m'n gehandicapte aardbei van vanmiddag, en wat overige foto's van de tapas die ik net heb gegeten (het bruggetje tussen foodfoto's en mijn zomer excitement is dus een beetje ver te zoeken. Alhoewel: aardbei & zomer, tapas & Spanje, er zit wel een soort van verband tussen....)

Elk nadeel hep se voordeel, want nu heb ik de mazzel dat ik twee keer op vakantie ga en wel om de volgende reden: mijn ouders zijn gescheiden. Met mama vertrekken we naar Engeland, en wie weet gaan we rond rijden in onze nieuwe camper. Als mama die tenminste gaat kopen. Ik hoop heel erg van wel!! We zijn al een beetje aan het kijken naar kleine campertjes die ook voor 'gewone' auto door kunnen gaan. We hebben namelijk heel lang 1 grote camper gehad voor met z'n vijven, en eigenlijk missen we hem toch wel een beetje. Je hebt zoveel vrijheid met zo'n huis op wielen. Een weekend toevallig niks gepland? Neem twee onderbroeken mee en een boek, dan rijden we zo naar een leuk plekje in Duitsland. Of gewoon op een camperplekje aan zee (maar dan moet je ook je bikini inpakken).


Ik duim dus voor een schattig campertje waar we met z'n allen in kunnen zitten (obviously). Verder ben ik ook gewoon excited voor het feit dat we naar Engeland gaan!! Ik heb één keer eerder de toerist uitgehangen in Londen, maar verder ben ik nog nooit over de Britse grens gestapt. Het lijkt me echt heel tof om in een land te zijn waar ze een compleet andere taal spreken, en dat ik dan toch alle gesprekken kan volgen! Misschien durf ik zelfs wel iets te vragen in het Engels. Ja, ik ben een enorm - maar dan ook echt een énorm - watje op het gebied van praten in het buitenland. Toen ik in de tweede zat ging ik samen met mama naar Londen, voor de fun maar ook als leuke oefening voor mijn Engels. Raad is hoeveel ik heb gezegd? Geen woord. Niks noppes nada NOTHING. Maar dat was wel voordat ik op uitwisseling ging met school. Daardoor heb ik echt geleerd dat het niet echt een drol uitmaakt of je grammatica vlekkeloos is, of dat je een woord correct uitspreekt. Het gaat om dat je elkaar begrijpt, niet of je Engels perfect is. Tsja, het is dus iets waar ik me gewoon overheen moet stappen. Fun fact: als ik in m'n uppie ben, ben ik wel een enorme Engelse kletskous. Ik praat honderduit in mezelf, in het Engels. Ik hou echt van de taal maar durven spreken is toch iets anders...

Verder hoop ik dat ik iedereen kan overhalen om de hele dag in Londen te chillen zodat ik kan shoppen (want volgens mij kan je dat daar als de beste). De ponden zijn alleen wel een beetje pijnlijk, want die zijn lekker opgeschroefd. En ik wil ook boeken halen! Okay, genoeg over Engeland ookal kan ik hier nog uren over praten (we hebben bijvoorbeeld ook nog een dagje in Harry Potter wereld geplant!), door naar Spanje.


Want daar ga ik met papa heen (inclusief mijn broertje en zusje hoor, die laten we niet achter in Engeland). Hierbij heb ik trouwens weer hetzelfde dingetje met de taal; ik heb Spaans op school en begin eindelijk het nut en de leukheid van de taal te zien. Als er bijvoorbeeld een paar Spanjaarden in de bieb verschijnen kan ik delen van hun gesprek volgen. Het is gewoon leuk om te zien dat wat je op school leert, ook écht in real life zo is. Niet dat ik dat niet verwachtte, maar op de een of andere manier besefte ik het me pas toen ik de geheimtaal in de bieb redelijk kon ontcijferen. Maar, as I said, ik ben een schijtert dus van echt spreken komt het waarschijnlijk niet zo snel. Ik denk dat ik gewoon veilig bordjes, gesprekken en menukaarten ga vertalen. Wat trouwens wel grappig is, is dat we waarschijnlijk in Catalonië blijven hangen. Het Spaans in hier dus omgetoverd tot een soort mengsoep van Spaans, Italiaans en Frans. Waarschijnlijk kan ik er dus nog steeds geen drol van draaien.

Ik denk dat we in Spanje vooral veel in de zon en in de zee liggen, en zo af en toe een mooi stadje gaan bekijken. Engeland wordt denk ik iets actiever, maar het is dan juist fijn om in Spanje lekker niks te doen, en vooral van het heerlijke weer te genieten. Verder zijn we ook al soort van plannen aan het maken voor een minivakantie met schoolvriendinnen, en ik wil hoe dan ook nog gebruik maken van de tienertouractie van de NS! En laat dat gelijk een bruggetje zijn; een tijdje geleden kreeg ik namelijk de vraag om wat tienertourtips (leuk woord) te geven. Ik vind het echt super leuk dat ik zo'n vraag krijg, en op deze manier de mogelijkheid heb om mensen te helpen! Okay, back to business: Tienertour. Elk jaar heeft de NS een goeie deal, namelijk dat je voor 33 euro 3 dagen onbeperkt kan reizen met de trein. De afgelopen 3 zomers ben ik met mijn volleybal team op pad geweest, en elke keer was het weer een súperleuke ervaring. Met z'n allen over het perron waggelen, leuke plekjes bezoeken en samen overnachten.


Mijn vijf tienertourtips:


One. Ik ga waarschijnlijk dit jaar in m'n eentje profiteren van de tienertourtickets, maar met een groep is zoals ik al zei ook echt heel erg gezellig! Overnachten op een camping is echt het overwegen waard, en mede door dit soort minivakantietjes ben ik echt closer geworden met de mensen in mijn volleybalteam. Oh, als je trouwens op een camping wil slapen is het handig om even te checken of er een (bus)station en een supermarkt dicht in de buurt is. Dat waren we de eerste keer even vergeten.....

Dos. In eerste instantie verwachtte ikzelf dat je de 3 dagen achter elkaar moet plannen. Maar dit hoeft niet! Je kan ook losse dagen uitzoeken (wel binnen een bepaalde periode), en echte dagjes uit gaan. Of je plant de 3 dagen wel achter elkaar, maar dan met 1 dag ertussen. Als je op een camping slaapt kan je dan een chilldag houden en het dorpje rondom de camping verkennen.

Three. De C1000 en/of de Jumbo organiseren vaak dagje-uit acties. Inmiddels lopen deze geloof ik ook weer, en deze zijn echt ideaal te combineren met de tienertour kaartjes! Wij zijn bijvoorbeeld met flinke korting naar Duinrell, Hellendoorn en Walibi geweest.

Cuatro. Deze is best obvious, maar ik zeg het toch even: pak de eerst mogelijke trein. Zo haal je het meeste uit je dag! Oh, en als ik dan toch aan de cliché tips begin: ga naar plekken waar je nog niet eerder bent geweest / niet zo vaak komt. Nu is ook het perfecte moment om naar die ene winkel te gaan die niet bij jou in de buurt zit! Ik wil zelf graag nog naar Dille & Kamille, een winkel die (nog) niet hier in Groningen zit.

Five. Maar let wel op de tijden!! De NS is hier heel strikt mee, en ik spreek uit ervaring. Zo uit mijn hoofd gelden ze vanaf 9 uur, en wij wilden lekker vroeg in Walibi zijn. 'Nah, daar gaan ze echt niet zo moeilijk over doen hoor.' Jaja.... Ik weet nu wel beter. Om 8:59 werden we gecontroleerd. SERIEUS. ACHT UUR NEGENENVIJFTIG. 'Dames, waar zijn jullie ingestapt?' 'Uhm, in Utrecht.. ''Tsja, dan zijn jullie toch 10 minuten te vroeg ingestapt.' En even later zaten we vast op het station te Bilthoven. We moesten een uur wachten op de volgende trein.


Holy shit dit is veel tekst. Zal ik voor de grap even de woorden tellen? Naja, ikke niet hoor, dat laat ik m'n laptop lekker doen. 1432. Damn. Ik kap er nu dus ook maar snel mee, al vond ik het wel heel fijn om even lekker onzin te typen (en ik kan nog wel úren doorgaan). Nu moet ik er alleen nog wat fotootjes bij plakken! Heel erg bedankt voor het lezen van al deze 1482 woorden die ik heb getypt. Ik wens je een fijne dag toe, en ik lees ook heel graag jou plannen voor deze zomer!

Check hier alle info over tienertouren.

5 opmerkingen:

 1. Hey zou je weer eens een outfit of the week artikel kunnen maken? Dat vind ik altijd zo leuk en inspirerend :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk idee! Ik neem het mee en ga ondertussen even puzzelen met hoe ik oufitfoto's ga maken (even mn zusje lief aankijken denk ik). Thanks voor je suggestie!

   Verwijderen
 2. Al lang roept mijn moeder het een en ander over tienertoeren. Jouw leuke enthousiaste tips later, moet ik het misschien maar eens overwegen te gaan doen! Lijkt me supergezellig! Leuk geschreven, Dilys!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tienertour is écht heel leuk! Ik ga deze zomer denk ik ook, maar dan voor het eerst in mn uppie. Ben benieuwd hoe dat gaat bevallen! Dankjewel voor je lieve reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk dat je het in een artikel hebt verwerkt! Ben nu wel over om het deze zomer eens te gaan doen met een aantal vriendinnen. Goed artikel as always!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

zaterdag 2 mei 2015

5 Zomerplannen en tienertourtips!


Ik heb zo ontzettend veel zin in de zomervakantie!! Al laat de zomer zich nog wel even op zich wachten, mijn gedachten dwalen toch vaak af naar de schoolvrije weken in Juli en Augustus. We zijn al begonnen met aftellen; nog 17 schooldagen tot de laatste toetsweek van het jaar. Dat klinkt wel positief, toch? Daarna zal ik me bevinden in zo ongeveer de twee meest uiterste landen en steden in Europa. Ik begin in Engeland: shoppend in Oxford street, omringd door echte Britten of de Engelse natuur, en ik eindig in Spanje: bakkend in de zon samen met héél véél zonnebrand. Die zomervakantie zie ik dus wel zitten! Ohja, ik had foto's van m'n typmachine gemaakt met fancy opdruk, alleen die zijn niet helemaal geworden zoals ik wilde. Vandaar een foto van m'n gehandicapte aardbei van vanmiddag, en wat overige foto's van de tapas die ik net heb gegeten (het bruggetje tussen foodfoto's en mijn zomer excitement is dus een beetje ver te zoeken. Alhoewel: aardbei & zomer, tapas & Spanje, er zit wel een soort van verband tussen....)

Elk nadeel hep se voordeel, want nu heb ik de mazzel dat ik twee keer op vakantie ga en wel om de volgende reden: mijn ouders zijn gescheiden. Met mama vertrekken we naar Engeland, en wie weet gaan we rond rijden in onze nieuwe camper. Als mama die tenminste gaat kopen. Ik hoop heel erg van wel!! We zijn al een beetje aan het kijken naar kleine campertjes die ook voor 'gewone' auto door kunnen gaan. We hebben namelijk heel lang 1 grote camper gehad voor met z'n vijven, en eigenlijk missen we hem toch wel een beetje. Je hebt zoveel vrijheid met zo'n huis op wielen. Een weekend toevallig niks gepland? Neem twee onderbroeken mee en een boek, dan rijden we zo naar een leuk plekje in Duitsland. Of gewoon op een camperplekje aan zee (maar dan moet je ook je bikini inpakken).


Ik duim dus voor een schattig campertje waar we met z'n allen in kunnen zitten (obviously). Verder ben ik ook gewoon excited voor het feit dat we naar Engeland gaan!! Ik heb één keer eerder de toerist uitgehangen in Londen, maar verder ben ik nog nooit over de Britse grens gestapt. Het lijkt me echt heel tof om in een land te zijn waar ze een compleet andere taal spreken, en dat ik dan toch alle gesprekken kan volgen! Misschien durf ik zelfs wel iets te vragen in het Engels. Ja, ik ben een enorm - maar dan ook echt een énorm - watje op het gebied van praten in het buitenland. Toen ik in de tweede zat ging ik samen met mama naar Londen, voor de fun maar ook als leuke oefening voor mijn Engels. Raad is hoeveel ik heb gezegd? Geen woord. Niks noppes nada NOTHING. Maar dat was wel voordat ik op uitwisseling ging met school. Daardoor heb ik echt geleerd dat het niet echt een drol uitmaakt of je grammatica vlekkeloos is, of dat je een woord correct uitspreekt. Het gaat om dat je elkaar begrijpt, niet of je Engels perfect is. Tsja, het is dus iets waar ik me gewoon overheen moet stappen. Fun fact: als ik in m'n uppie ben, ben ik wel een enorme Engelse kletskous. Ik praat honderduit in mezelf, in het Engels. Ik hou echt van de taal maar durven spreken is toch iets anders...

Verder hoop ik dat ik iedereen kan overhalen om de hele dag in Londen te chillen zodat ik kan shoppen (want volgens mij kan je dat daar als de beste). De ponden zijn alleen wel een beetje pijnlijk, want die zijn lekker opgeschroefd. En ik wil ook boeken halen! Okay, genoeg over Engeland ookal kan ik hier nog uren over praten (we hebben bijvoorbeeld ook nog een dagje in Harry Potter wereld geplant!), door naar Spanje.


Want daar ga ik met papa heen (inclusief mijn broertje en zusje hoor, die laten we niet achter in Engeland). Hierbij heb ik trouwens weer hetzelfde dingetje met de taal; ik heb Spaans op school en begin eindelijk het nut en de leukheid van de taal te zien. Als er bijvoorbeeld een paar Spanjaarden in de bieb verschijnen kan ik delen van hun gesprek volgen. Het is gewoon leuk om te zien dat wat je op school leert, ook écht in real life zo is. Niet dat ik dat niet verwachtte, maar op de een of andere manier besefte ik het me pas toen ik de geheimtaal in de bieb redelijk kon ontcijferen. Maar, as I said, ik ben een schijtert dus van echt spreken komt het waarschijnlijk niet zo snel. Ik denk dat ik gewoon veilig bordjes, gesprekken en menukaarten ga vertalen. Wat trouwens wel grappig is, is dat we waarschijnlijk in Catalonië blijven hangen. Het Spaans in hier dus omgetoverd tot een soort mengsoep van Spaans, Italiaans en Frans. Waarschijnlijk kan ik er dus nog steeds geen drol van draaien.

Ik denk dat we in Spanje vooral veel in de zon en in de zee liggen, en zo af en toe een mooi stadje gaan bekijken. Engeland wordt denk ik iets actiever, maar het is dan juist fijn om in Spanje lekker niks te doen, en vooral van het heerlijke weer te genieten. Verder zijn we ook al soort van plannen aan het maken voor een minivakantie met schoolvriendinnen, en ik wil hoe dan ook nog gebruik maken van de tienertouractie van de NS! En laat dat gelijk een bruggetje zijn; een tijdje geleden kreeg ik namelijk de vraag om wat tienertourtips (leuk woord) te geven. Ik vind het echt super leuk dat ik zo'n vraag krijg, en op deze manier de mogelijkheid heb om mensen te helpen! Okay, back to business: Tienertour. Elk jaar heeft de NS een goeie deal, namelijk dat je voor 33 euro 3 dagen onbeperkt kan reizen met de trein. De afgelopen 3 zomers ben ik met mijn volleybal team op pad geweest, en elke keer was het weer een súperleuke ervaring. Met z'n allen over het perron waggelen, leuke plekjes bezoeken en samen overnachten.


Mijn vijf tienertourtips:


One. Ik ga waarschijnlijk dit jaar in m'n eentje profiteren van de tienertourtickets, maar met een groep is zoals ik al zei ook echt heel erg gezellig! Overnachten op een camping is echt het overwegen waard, en mede door dit soort minivakantietjes ben ik echt closer geworden met de mensen in mijn volleybalteam. Oh, als je trouwens op een camping wil slapen is het handig om even te checken of er een (bus)station en een supermarkt dicht in de buurt is. Dat waren we de eerste keer even vergeten.....

Dos. In eerste instantie verwachtte ikzelf dat je de 3 dagen achter elkaar moet plannen. Maar dit hoeft niet! Je kan ook losse dagen uitzoeken (wel binnen een bepaalde periode), en echte dagjes uit gaan. Of je plant de 3 dagen wel achter elkaar, maar dan met 1 dag ertussen. Als je op een camping slaapt kan je dan een chilldag houden en het dorpje rondom de camping verkennen.

Three. De C1000 en/of de Jumbo organiseren vaak dagje-uit acties. Inmiddels lopen deze geloof ik ook weer, en deze zijn echt ideaal te combineren met de tienertour kaartjes! Wij zijn bijvoorbeeld met flinke korting naar Duinrell, Hellendoorn en Walibi geweest.

Cuatro. Deze is best obvious, maar ik zeg het toch even: pak de eerst mogelijke trein. Zo haal je het meeste uit je dag! Oh, en als ik dan toch aan de cliché tips begin: ga naar plekken waar je nog niet eerder bent geweest / niet zo vaak komt. Nu is ook het perfecte moment om naar die ene winkel te gaan die niet bij jou in de buurt zit! Ik wil zelf graag nog naar Dille & Kamille, een winkel die (nog) niet hier in Groningen zit.

Five. Maar let wel op de tijden!! De NS is hier heel strikt mee, en ik spreek uit ervaring. Zo uit mijn hoofd gelden ze vanaf 9 uur, en wij wilden lekker vroeg in Walibi zijn. 'Nah, daar gaan ze echt niet zo moeilijk over doen hoor.' Jaja.... Ik weet nu wel beter. Om 8:59 werden we gecontroleerd. SERIEUS. ACHT UUR NEGENENVIJFTIG. 'Dames, waar zijn jullie ingestapt?' 'Uhm, in Utrecht.. ''Tsja, dan zijn jullie toch 10 minuten te vroeg ingestapt.' En even later zaten we vast op het station te Bilthoven. We moesten een uur wachten op de volgende trein.


Holy shit dit is veel tekst. Zal ik voor de grap even de woorden tellen? Naja, ikke niet hoor, dat laat ik m'n laptop lekker doen. 1432. Damn. Ik kap er nu dus ook maar snel mee, al vond ik het wel heel fijn om even lekker onzin te typen (en ik kan nog wel úren doorgaan). Nu moet ik er alleen nog wat fotootjes bij plakken! Heel erg bedankt voor het lezen van al deze 1482 woorden die ik heb getypt. Ik wens je een fijne dag toe, en ik lees ook heel graag jou plannen voor deze zomer!

Check hier alle info over tienertouren.

5 opmerkingen:

 1. Hey zou je weer eens een outfit of the week artikel kunnen maken? Dat vind ik altijd zo leuk en inspirerend :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk idee! Ik neem het mee en ga ondertussen even puzzelen met hoe ik oufitfoto's ga maken (even mn zusje lief aankijken denk ik). Thanks voor je suggestie!

   Verwijderen
 2. Al lang roept mijn moeder het een en ander over tienertoeren. Jouw leuke enthousiaste tips later, moet ik het misschien maar eens overwegen te gaan doen! Lijkt me supergezellig! Leuk geschreven, Dilys!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tienertour is écht heel leuk! Ik ga deze zomer denk ik ook, maar dan voor het eerst in mn uppie. Ben benieuwd hoe dat gaat bevallen! Dankjewel voor je lieve reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk dat je het in een artikel hebt verwerkt! Ben nu wel over om het deze zomer eens te gaan doen met een aantal vriendinnen. Goed artikel as always!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat, ik wordt echt blij van leuke comments!.
Note:
1. Make sure to click the "Subscribe By Email" link below the comment to be notified of follow up comments and replies.
2. Please "Do Not Spam" - Spam comments will be deleted immediately upon our review.
3. Please "Do Not Add Links" to the body of your comment as they will not be published.
4. Only "English" comments shall be approved.
5. If you have a problem check first the comments, maybe you will find the solution there.

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!