6 Een kijkje in mijn Scrapbook

dinsdag 30 juni 2015

Scarpbook

Een dagboek bijhouden is iets wat ik altijd probeer, maar nooit volhou. Het is leuk voor 3 dagen, daarna kap ik ermee omdat ik erachter kom dat ik eigenlijk niet zoveel meemaak en er niet echt veel bijzondere verhalen in staan. Bovendien vind ik het een beetje saai, want er is niemand die het leest en zou willen lezen. Dat is ook een van de redenen waarom ik een blog ben gestart; ik kan mijn verhalen delen, en er is een mogelijkheid dat ze ook gelezen worden. En niet alleen verhalen, ook leuke aankoopjes waarover ik graag iets kwijt wil, lijstjes, nieuwe ontdekkingen of, in dit geval, dingen waar ik op dit moment mee bezig ben. Ik ben nu namelijk al een tijdje bezig met het bijhouden van een scrapbook (met bijhouden tussen haakjes, want dat is nog best lastig). Zo heb ik toch nog iets wat ik echt vast kan houden, en waar ik lekker creatief mee kan zijn.

Ik heb dus een scrapbook! Al heb je er meerdere benamingen voor en zijn verschillende methodes. Zo zag ik bijvoorbeeld Project Life albums voorbij komen, maar ook Smashbooks en Scrapbooks, maar eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Het is maar net hoeveel geld je voor een soort-van-dagboek wil neertellen, want die dingen kunnen reteduur zijn! Ik wilde eerst een Project Life achtig album starten, maar daarvoor moet je een speciale map, hoesjes, kaartjes en andere flutseltjes kopen en zo ben je in een klap 60 euro kwijt. Ik ging gewoon lekker naar de Hema en de Action en was binnen een tientje klaar.

Hema scarpbook

Een Scrapbook is eigenlijk een groot begrip, en je kan hem helemaal invullen naar jou smaak. Sommige mensen plakken er random dingen in zoals mooie afbeeldingen uit tijdschriften of van tumblr, anderen schrijven juist weer meer, of tekenen. Ikzelf plak er voornamelijk persoonlijke foto's in, aangevuld met tekst en schattige plaatjes van Pinterest. Zo heb ik een paar pagina's gevuld:

Scarpbook idee
Scarpbook verjaardag
Scarpbook datum
Scarpbook idee

Ik vond het leuk om ook een paar bladzijdes te maken waar ik random dingetjes op kan plakken. Zo heb ik een bladzijde waarop ik vondsten uit de bieb plak (mensen laten een hele hoop zitten tussen hun net gelezen boeken!), en eentje met alledaagse items als lieve briefjes en theezakjes.

Scarpbook idee
Scarpbook idee
Scarpbook idee

Zo heb ik dus tot nu toe een beetje mijn scrapbook gevuld! Vooral foto's en de rest opgevuld met tekst. Je merkt wel dat ik er aan het begin met veel energie aan begon en veel tijd in een pagina heb gestoken, maar dat ik daarna gewoon foto's zonder speciale randjes of andere aanpassingen opplakte. Het ligt er ook maar net een beetje aan hoeveel tijd en zin ik heb.

Hema stempels
Scarpbook idee

Verder heb ik aan de binnenkant van de voorpagina nog een klein envelopje gemaakt waar ik uitgeprinte plaatjes in kan stoppen, voor latere gebruik. En dat zijn mijn bladzijdes tot nu toe! Ik heb geen idee of dit een leuke post is en of je er misschien iets aan hebt gehad. Is dit voor herhaling vatbaar? Of juist niet? Ik hoor het graag!

Liefs,
Dilys

6 opmerkingen:

 1. Ah, ja! Ik vind dit zo leuk om te lezen en te zien! Je hebt een super happy en leuk scrapbook! En de pagina met je familie is zo lief! Ik zou het superleuk vinden dit nog een keer te zien!
  xx Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeel leuuk! Ik vind het leuk om er vaker een post over te zien! Heel leuk gedaan! Ik heb ook een scrapbook maar alweer een tijdje niets meer mee gedaan, oepss.. Nu ik vrij ben gelijk maar doen morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wauw!!! Je hebt echt een scrapbook talent to the max! Echt heel leuk om dit zo te zien! :) Wat zul je hier (later) trots op zijn! En terecht! ;) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil zelf met een boek beginnen voor mijn reizen en vind jouw scrapbook heel leuk. Mag ik vragen waar jij je album van hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja natuurlijk! Hij komt gewoon van de Hema :) Ik weet niet helemaal meer wat de precieze naam is, maar het is in ieder geval een foto album in a4 grootte. Hopelijk heb je er wat aan, en superleuk dat je ook een scrapbook gaat beginnen!

   Verwijderen

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

dinsdag 30 juni 2015

6 Een kijkje in mijn Scrapbook

Scarpbook

Een dagboek bijhouden is iets wat ik altijd probeer, maar nooit volhou. Het is leuk voor 3 dagen, daarna kap ik ermee omdat ik erachter kom dat ik eigenlijk niet zoveel meemaak en er niet echt veel bijzondere verhalen in staan. Bovendien vind ik het een beetje saai, want er is niemand die het leest en zou willen lezen. Dat is ook een van de redenen waarom ik een blog ben gestart; ik kan mijn verhalen delen, en er is een mogelijkheid dat ze ook gelezen worden. En niet alleen verhalen, ook leuke aankoopjes waarover ik graag iets kwijt wil, lijstjes, nieuwe ontdekkingen of, in dit geval, dingen waar ik op dit moment mee bezig ben. Ik ben nu namelijk al een tijdje bezig met het bijhouden van een scrapbook (met bijhouden tussen haakjes, want dat is nog best lastig). Zo heb ik toch nog iets wat ik echt vast kan houden, en waar ik lekker creatief mee kan zijn.

Ik heb dus een scrapbook! Al heb je er meerdere benamingen voor en zijn verschillende methodes. Zo zag ik bijvoorbeeld Project Life albums voorbij komen, maar ook Smashbooks en Scrapbooks, maar eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Het is maar net hoeveel geld je voor een soort-van-dagboek wil neertellen, want die dingen kunnen reteduur zijn! Ik wilde eerst een Project Life achtig album starten, maar daarvoor moet je een speciale map, hoesjes, kaartjes en andere flutseltjes kopen en zo ben je in een klap 60 euro kwijt. Ik ging gewoon lekker naar de Hema en de Action en was binnen een tientje klaar.

Hema scarpbook

Een Scrapbook is eigenlijk een groot begrip, en je kan hem helemaal invullen naar jou smaak. Sommige mensen plakken er random dingen in zoals mooie afbeeldingen uit tijdschriften of van tumblr, anderen schrijven juist weer meer, of tekenen. Ikzelf plak er voornamelijk persoonlijke foto's in, aangevuld met tekst en schattige plaatjes van Pinterest. Zo heb ik een paar pagina's gevuld:

Scarpbook idee
Scarpbook verjaardag
Scarpbook datum
Scarpbook idee

Ik vond het leuk om ook een paar bladzijdes te maken waar ik random dingetjes op kan plakken. Zo heb ik een bladzijde waarop ik vondsten uit de bieb plak (mensen laten een hele hoop zitten tussen hun net gelezen boeken!), en eentje met alledaagse items als lieve briefjes en theezakjes.

Scarpbook idee
Scarpbook idee
Scarpbook idee

Zo heb ik dus tot nu toe een beetje mijn scrapbook gevuld! Vooral foto's en de rest opgevuld met tekst. Je merkt wel dat ik er aan het begin met veel energie aan begon en veel tijd in een pagina heb gestoken, maar dat ik daarna gewoon foto's zonder speciale randjes of andere aanpassingen opplakte. Het ligt er ook maar net een beetje aan hoeveel tijd en zin ik heb.

Hema stempels
Scarpbook idee

Verder heb ik aan de binnenkant van de voorpagina nog een klein envelopje gemaakt waar ik uitgeprinte plaatjes in kan stoppen, voor latere gebruik. En dat zijn mijn bladzijdes tot nu toe! Ik heb geen idee of dit een leuke post is en of je er misschien iets aan hebt gehad. Is dit voor herhaling vatbaar? Of juist niet? Ik hoor het graag!

Liefs,
Dilys

6 opmerkingen:

 1. Ah, ja! Ik vind dit zo leuk om te lezen en te zien! Je hebt een super happy en leuk scrapbook! En de pagina met je familie is zo lief! Ik zou het superleuk vinden dit nog een keer te zien!
  xx Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeel leuuk! Ik vind het leuk om er vaker een post over te zien! Heel leuk gedaan! Ik heb ook een scrapbook maar alweer een tijdje niets meer mee gedaan, oepss.. Nu ik vrij ben gelijk maar doen morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wauw!!! Je hebt echt een scrapbook talent to the max! Echt heel leuk om dit zo te zien! :) Wat zul je hier (later) trots op zijn! En terecht! ;) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil zelf met een boek beginnen voor mijn reizen en vind jouw scrapbook heel leuk. Mag ik vragen waar jij je album van hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja natuurlijk! Hij komt gewoon van de Hema :) Ik weet niet helemaal meer wat de precieze naam is, maar het is in ieder geval een foto album in a4 grootte. Hopelijk heb je er wat aan, en superleuk dat je ook een scrapbook gaat beginnen!

   Verwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat, ik wordt echt blij van leuke comments!.
Note:
1. Make sure to click the "Subscribe By Email" link below the comment to be notified of follow up comments and replies.
2. Please "Do Not Spam" - Spam comments will be deleted immediately upon our review.
3. Please "Do Not Add Links" to the body of your comment as they will not be published.
4. Only "English" comments shall be approved.
5. If you have a problem check first the comments, maybe you will find the solution there.

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!