7 Waarom tweedehands winkelen awesome is

maandag 17 augustus 2015


Ben ik een thrift shop junkie? Ja... ja ik denk het wel. Ik bedoel, op de foto hierboven kan ik al zeven dingen aanwijzen die al een eerder leven hebben gehad bij iemand anders thuis (een soort reïncarnatie!). Ik vind het leuk, een beetje rondstruinen door vaak nutteloze spullen waarbij je soms echt denkt 'Waarom zou iemand dat in godsnaam in huis nemen? Logisch dat ze het hierheen hebben gebracht!', om ze dan vervolgens af te rekenen. En het fijne is: tweedehands winkelen is goed voor je portemonnee, goed voor het milieu én het is voelt extra leuk als je iets awesomes hebt weten te scoren!

Ik zal je meenemen met de route die ik vaak volg als ik de Mama Mini in stap (een van de tweedehands winkels hier in Groningen). Sigaretje links voor de deur uitdrukken alstublieft, en dat ding daar is inderdaad een mega bakfiets. We hebben daar ooit onze leren bank mee verhuisd, en hij fietst echt super raar! Het enge is dat je stopt door een soort van handrem aan te trekken, dus je kan niet achteruittrappen want dan dender je gewoon door. Volgens mij heb ik er nog wel een foto van. Als ik hem vind zal ik die er even tussen proppen. Maar goed, we zijn een beetje off topic, sterker nog: we staan nog steeds buiten die bakfiets aan te staren. Op naar binnen dus.

Goed, dit is de Mama Mini. Beetje chaotisch, maar wel gezellig. Laten we helemaal rechts naar die hoek daar gaan, want daar staan de Engelse boeken. In plaats van ze voor 12,99 op bol.com te bestellen kan je ze hier scoren voor 80 cent. Even goed zoeken dus, maar dan heb je ook wat! Als je nog een deel van Harry Potter vind in het Engels moet je even een gil geven, want daar ben ik nog naar opzoek. Dit zijn de tweedehands boeken die ik heb weten te vinden:


Niet allemaal hier bij de Mama Mini hoor, maar zo kan je zien dat er wel degelijk wat te vinden is. Als je echt leuke Engelse boeken wil vinden moet je eigenlijk eventjes een paar uurtjes naar Engeland om daar door te tweedehands winkels te struinen. Maar goed, ik denk dat dat niet zo gemakkelijk is als dat ik het nu beschrijf. Ik draai me vast om naar de kleding, maar jij kan nog wel verder kijken hoor! Hier is het trouwens ook een kwestie van goed zoeken. Of eigenlijk geldt dat voor elke tweedehands winkel, bij welke categorie je ook zoekt. Ik vind bij de kleding vaak toffe basic shirtjes of gestreepte items zoals deze:


En dat is nog maar een superklein deel van de kleding die ik tweedehands heb gekocht. Als ik het me goed herinner (en niet faal in tellen) heb ik iets van 10 vintage dingen in m'n kledingkast hangen. De Mama Mini is trouwens niet de beste winkel voor kleding, daarvoor kan je beter naar die aan het Damsterdiep (waar vlakbij ook Goud Goed is, nog een fijn filiaal voor kleding! Deze is trouwens een stuk georganiseerder en ziet er mooier uit). Okay, nu op naar de stellingkasten waar alles een beetje door elkaar ligt.

Creative

Kijk, ik vind die rij stellingkasten verderop toch het leukst. Die daar, met de kopjes, mokken, bloempotjes en andere bakjes. Ik heb bijvoorbeeld mijn blauwe emmertje voor 20 cent hier kunnen scoren, en een cupcake potje waar ik wat prulletjes in bewaar. Kop en schotel kan je hier ook uitstekend vinden voor DIY's, bijvoorbeeld om er een kaars in te maken. Mijn bureau hier op de foto is trouwens ook tweedehands, net als mijn laptop, camera en bed. En mijn kast gedeeltelijk.

Typemachine

En de rest hier is gewoon een kwestie van doorslenteren. Een beetje banken uitproberen, meubels keuren en daar helemaal achteraan kom ik nog wel eens om de oude koffers te bekijken. Ik heb nog niet echt iets gevonden, op de GEWELDIGE TYPMACHINE na. Die lag aan de rechterkant van de winkel. Dat is dus ook nog wel even het kijken waard! Oh, we zijn de LP's vergeten! Die liggen vlakbij de boeken, en zijn ook leuk voor een creatieve middag door ze om te smelten tot bakjes. Goed, dat was de Mama Mini, als je iets leuks hebt kunnen scoren kan je het daarzo afrekenen en dan gaan we daarna terug naar huis voor een kopje thee.

Punt van dit verhaal: er is niks mis met de tweedehands winkel, het is lekker goedkoop en het is écht heel leuk als je iets tofs hebt gevonden omdat er maar 1 van hangt in de winkel. Ik zie het vaak als een gelukje als ik iets vind wat mij past. Ik ben nog een goede reden vergeten, want recyclen = happy face omdat we ook nog goed bezig zijn voor het milieu. (Ik heb een hele struggle gehad met het vinden van het = teken aangezien mijn laptop een Zweeds toetsenbord heeft (kwam ik later pas achter, gelukkig kon ik er wel om lachen) en alles op een andere plek staat. Ik heb hem wel ingesteld op Nederlands toetsenbord, maar de tekens op het echte toetsenbord zijn dus anders. Waarom vertel ik dit? Dit is zo niet boeiend en heeft echt niks met het hele verhaal te maken. Naja, misschien het feit dat ik mijn laptop via marktplaats heb gekocht, dus ook tweedehands is. Okay, ik stop al.)

Liefs,
Dilys

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk blogje! Ik ben ook dol op tweedehands! Liefs, Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah, wat een prachtige foto's! Niet te geloven dat je zoveel tweedehands hebt, echt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, een heel artikel toegewijd aan tweedehandswinkels! Ik ben ook een echte thrift shopper. Ik denk dat 80% van heel mijn kledingkast bestaat uit tweedehandskleding? Haha, oeps.. Misschien een klein beetje té verslaafd. Echt leuk geschreven!! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt zoveel leuke tweedehands spulletjes, vooral de typemachine vind ik echt heel moo!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel! Ik neem mezelf elke keer voor om eens naar een tweedehands winkel te gaan, maar het komt er zelden van. Toch heb ik laatst nog een hele schattige picknickmand gekocht. Wel koop en verkoop ik regelmatig via marktplaats. Daar scoor je ook vaak leuke dingen. Toevallig ga ik komende week naar een tweedehands (of dat heb ik me elk geval voorgenomen) om kleren te brengen. Dan kan ik meteen kijken of ze er nog iets leuks voor mij hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je schrijft zo leuk omg :) Ik heb weer helemaal zin om bij ons naar de tweedehands winkel te gaan (alhoewel ik altijd het idee heb dat 'ie heel wat anders is dan andere vintage winkeltjes, maarja)!
  Liefs
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey! Ik zit nu even je blog te bekijken, wat schrijf je leuk zeg! Mooie blog! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

maandag 17 augustus 2015

7 Waarom tweedehands winkelen awesome is


Ben ik een thrift shop junkie? Ja... ja ik denk het wel. Ik bedoel, op de foto hierboven kan ik al zeven dingen aanwijzen die al een eerder leven hebben gehad bij iemand anders thuis (een soort reïncarnatie!). Ik vind het leuk, een beetje rondstruinen door vaak nutteloze spullen waarbij je soms echt denkt 'Waarom zou iemand dat in godsnaam in huis nemen? Logisch dat ze het hierheen hebben gebracht!', om ze dan vervolgens af te rekenen. En het fijne is: tweedehands winkelen is goed voor je portemonnee, goed voor het milieu én het is voelt extra leuk als je iets awesomes hebt weten te scoren!

Ik zal je meenemen met de route die ik vaak volg als ik de Mama Mini in stap (een van de tweedehands winkels hier in Groningen). Sigaretje links voor de deur uitdrukken alstublieft, en dat ding daar is inderdaad een mega bakfiets. We hebben daar ooit onze leren bank mee verhuisd, en hij fietst echt super raar! Het enge is dat je stopt door een soort van handrem aan te trekken, dus je kan niet achteruittrappen want dan dender je gewoon door. Volgens mij heb ik er nog wel een foto van. Als ik hem vind zal ik die er even tussen proppen. Maar goed, we zijn een beetje off topic, sterker nog: we staan nog steeds buiten die bakfiets aan te staren. Op naar binnen dus.

Goed, dit is de Mama Mini. Beetje chaotisch, maar wel gezellig. Laten we helemaal rechts naar die hoek daar gaan, want daar staan de Engelse boeken. In plaats van ze voor 12,99 op bol.com te bestellen kan je ze hier scoren voor 80 cent. Even goed zoeken dus, maar dan heb je ook wat! Als je nog een deel van Harry Potter vind in het Engels moet je even een gil geven, want daar ben ik nog naar opzoek. Dit zijn de tweedehands boeken die ik heb weten te vinden:


Niet allemaal hier bij de Mama Mini hoor, maar zo kan je zien dat er wel degelijk wat te vinden is. Als je echt leuke Engelse boeken wil vinden moet je eigenlijk eventjes een paar uurtjes naar Engeland om daar door te tweedehands winkels te struinen. Maar goed, ik denk dat dat niet zo gemakkelijk is als dat ik het nu beschrijf. Ik draai me vast om naar de kleding, maar jij kan nog wel verder kijken hoor! Hier is het trouwens ook een kwestie van goed zoeken. Of eigenlijk geldt dat voor elke tweedehands winkel, bij welke categorie je ook zoekt. Ik vind bij de kleding vaak toffe basic shirtjes of gestreepte items zoals deze:


En dat is nog maar een superklein deel van de kleding die ik tweedehands heb gekocht. Als ik het me goed herinner (en niet faal in tellen) heb ik iets van 10 vintage dingen in m'n kledingkast hangen. De Mama Mini is trouwens niet de beste winkel voor kleding, daarvoor kan je beter naar die aan het Damsterdiep (waar vlakbij ook Goud Goed is, nog een fijn filiaal voor kleding! Deze is trouwens een stuk georganiseerder en ziet er mooier uit). Okay, nu op naar de stellingkasten waar alles een beetje door elkaar ligt.

Creative

Kijk, ik vind die rij stellingkasten verderop toch het leukst. Die daar, met de kopjes, mokken, bloempotjes en andere bakjes. Ik heb bijvoorbeeld mijn blauwe emmertje voor 20 cent hier kunnen scoren, en een cupcake potje waar ik wat prulletjes in bewaar. Kop en schotel kan je hier ook uitstekend vinden voor DIY's, bijvoorbeeld om er een kaars in te maken. Mijn bureau hier op de foto is trouwens ook tweedehands, net als mijn laptop, camera en bed. En mijn kast gedeeltelijk.

Typemachine

En de rest hier is gewoon een kwestie van doorslenteren. Een beetje banken uitproberen, meubels keuren en daar helemaal achteraan kom ik nog wel eens om de oude koffers te bekijken. Ik heb nog niet echt iets gevonden, op de GEWELDIGE TYPMACHINE na. Die lag aan de rechterkant van de winkel. Dat is dus ook nog wel even het kijken waard! Oh, we zijn de LP's vergeten! Die liggen vlakbij de boeken, en zijn ook leuk voor een creatieve middag door ze om te smelten tot bakjes. Goed, dat was de Mama Mini, als je iets leuks hebt kunnen scoren kan je het daarzo afrekenen en dan gaan we daarna terug naar huis voor een kopje thee.

Punt van dit verhaal: er is niks mis met de tweedehands winkel, het is lekker goedkoop en het is écht heel leuk als je iets tofs hebt gevonden omdat er maar 1 van hangt in de winkel. Ik zie het vaak als een gelukje als ik iets vind wat mij past. Ik ben nog een goede reden vergeten, want recyclen = happy face omdat we ook nog goed bezig zijn voor het milieu. (Ik heb een hele struggle gehad met het vinden van het = teken aangezien mijn laptop een Zweeds toetsenbord heeft (kwam ik later pas achter, gelukkig kon ik er wel om lachen) en alles op een andere plek staat. Ik heb hem wel ingesteld op Nederlands toetsenbord, maar de tekens op het echte toetsenbord zijn dus anders. Waarom vertel ik dit? Dit is zo niet boeiend en heeft echt niks met het hele verhaal te maken. Naja, misschien het feit dat ik mijn laptop via marktplaats heb gekocht, dus ook tweedehands is. Okay, ik stop al.)

Liefs,
Dilys

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk blogje! Ik ben ook dol op tweedehands! Liefs, Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah, wat een prachtige foto's! Niet te geloven dat je zoveel tweedehands hebt, echt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, een heel artikel toegewijd aan tweedehandswinkels! Ik ben ook een echte thrift shopper. Ik denk dat 80% van heel mijn kledingkast bestaat uit tweedehandskleding? Haha, oeps.. Misschien een klein beetje té verslaafd. Echt leuk geschreven!! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt zoveel leuke tweedehands spulletjes, vooral de typemachine vind ik echt heel moo!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel! Ik neem mezelf elke keer voor om eens naar een tweedehands winkel te gaan, maar het komt er zelden van. Toch heb ik laatst nog een hele schattige picknickmand gekocht. Wel koop en verkoop ik regelmatig via marktplaats. Daar scoor je ook vaak leuke dingen. Toevallig ga ik komende week naar een tweedehands (of dat heb ik me elk geval voorgenomen) om kleren te brengen. Dan kan ik meteen kijken of ze er nog iets leuks voor mij hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je schrijft zo leuk omg :) Ik heb weer helemaal zin om bij ons naar de tweedehands winkel te gaan (alhoewel ik altijd het idee heb dat 'ie heel wat anders is dan andere vintage winkeltjes, maarja)!
  Liefs
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey! Ik zit nu even je blog te bekijken, wat schrijf je leuk zeg! Mooie blog! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat, ik wordt echt blij van leuke comments!.
Note:
1. Make sure to click the "Subscribe By Email" link below the comment to be notified of follow up comments and replies.
2. Please "Do Not Spam" - Spam comments will be deleted immediately upon our review.
3. Please "Do Not Add Links" to the body of your comment as they will not be published.
4. Only "English" comments shall be approved.
5. If you have a problem check first the comments, maybe you will find the solution there.

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!