2 Letterlampjes

zaterdag 5 december 2015

DIY letterlamp

Zo. En nu is het aan jou om te bedenken voor wie deze letters waren. Best een moeilijke vraag hé? Tsja, nu moet je maar verder lezen, want aan het eind vertel ik het antwoord op deze doordenker. Kan je gelijk kijken hoe ik deze leuke lampjes in elkaar heb geflanst. Ik kwam namelijk soortgelijke tegen bij de Hema, maar dan voor een prijsje die ik iets aan de hoge kan vond. Het is veel leuker én goedkoper om het zelf in elkaar te knutselen!

Xenon letters

Voor deze letterlampjes bestaat er een simpele formule die ook non-wiskunde kenners kunnen begrijpen:

Letters + lampjes = letterlampjes

Voor mijn letters heb ik per stuk ongeveer 2,00 betaald bij de Xenos, en lampjes kun je overal wel halen. Ik heb trouwens voor een snoer van 40 ledjes gekozen, en daar alle letters mee verlicht. Het licht (ha!) natuurlijk even aan de lengte van de naam maar je kan ook altijd meerdere snoeren gebruiken. Ik raad je verder aan om echt warm witte lampjes te kopen! Multicolored en blauw heb ik beide gehaald en geprobeerd, maar uiteindelijk ben ik toch nog een derde keer naar de winkel gelopen om écht de witte te kopen. Ik had zegmaar niet zo goed gekeken en het thuis toch geprobeerd met de toen per ongelijk gekochte blauwe. Geen succes.


Je moet van te voren even goed nagaan en kijken hoeveel lampjes je in elke letter kunt stoppen en even checken of het wel precies uitkomt. Als je dat hebt gedaan kan je stipjes tekenen op de plekken waar je de lichtjes wilt hebben, of net als ik gewoon in het wilde weg gaatjes gaan prikken.

Oh wacht, volgens mij ga ik iets te snel.

♥ Het is wel handig om éérst even de achterkant van de letters eraf te halen, bijvoorbeeld met een scherp mesje. Daarna kan je dus in de weer met het berekenen van het aantal lampjes per letter.

♥ Vervolgens prik je de gaatjes erin met bijvoorbeeld een mes of schaar, of als je het aandurft kan je het ook met een schroevendraaier proberen. Wel even letten op de soort dinges die je erop zet want karton is wel even wat anders dan een muur :).

♥ Lampjes er doorheen, beetje klooien met lichtjes die er steeds weer uitvallen en voilà! Ik zelf heb de letters nog in een doos gedaan waarbij ik het batterijkastje heb laten uitsteken. In het gedicht zette ik dat ze eerst de schakelaar moest verschuiven zodat de lampjes aangingen, en dan pas de doos mocht openen. Geeft toch net wat meer effect.

DIY letterlamp
DIY letterlamp

Ik vind ze leuk, al moet je er niet te dicht met je neus boven hangen. Kartonscheurtjes zijn namelijk wel degelijk aanwezig. Van veraf zijn ze in ieder geval heel gezellig en daar door ik het dan maar voor.

Liefs,
Dilys

Ps. Deze letters waren dus voor Kim :)

2 opmerkingen:

 1. Echt zo leuk van die letter lampjes!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh zo leuk! Dit is echt een makkelijke en leuke diy, ik moet dus maar eens ruimte maken in mijn kamertje!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

zaterdag 5 december 2015

2 Letterlampjes

DIY letterlamp

Zo. En nu is het aan jou om te bedenken voor wie deze letters waren. Best een moeilijke vraag hé? Tsja, nu moet je maar verder lezen, want aan het eind vertel ik het antwoord op deze doordenker. Kan je gelijk kijken hoe ik deze leuke lampjes in elkaar heb geflanst. Ik kwam namelijk soortgelijke tegen bij de Hema, maar dan voor een prijsje die ik iets aan de hoge kan vond. Het is veel leuker én goedkoper om het zelf in elkaar te knutselen!

Xenon letters

Voor deze letterlampjes bestaat er een simpele formule die ook non-wiskunde kenners kunnen begrijpen:

Letters + lampjes = letterlampjes

Voor mijn letters heb ik per stuk ongeveer 2,00 betaald bij de Xenos, en lampjes kun je overal wel halen. Ik heb trouwens voor een snoer van 40 ledjes gekozen, en daar alle letters mee verlicht. Het licht (ha!) natuurlijk even aan de lengte van de naam maar je kan ook altijd meerdere snoeren gebruiken. Ik raad je verder aan om echt warm witte lampjes te kopen! Multicolored en blauw heb ik beide gehaald en geprobeerd, maar uiteindelijk ben ik toch nog een derde keer naar de winkel gelopen om écht de witte te kopen. Ik had zegmaar niet zo goed gekeken en het thuis toch geprobeerd met de toen per ongelijk gekochte blauwe. Geen succes.


Je moet van te voren even goed nagaan en kijken hoeveel lampjes je in elke letter kunt stoppen en even checken of het wel precies uitkomt. Als je dat hebt gedaan kan je stipjes tekenen op de plekken waar je de lichtjes wilt hebben, of net als ik gewoon in het wilde weg gaatjes gaan prikken.

Oh wacht, volgens mij ga ik iets te snel.

♥ Het is wel handig om éérst even de achterkant van de letters eraf te halen, bijvoorbeeld met een scherp mesje. Daarna kan je dus in de weer met het berekenen van het aantal lampjes per letter.

♥ Vervolgens prik je de gaatjes erin met bijvoorbeeld een mes of schaar, of als je het aandurft kan je het ook met een schroevendraaier proberen. Wel even letten op de soort dinges die je erop zet want karton is wel even wat anders dan een muur :).

♥ Lampjes er doorheen, beetje klooien met lichtjes die er steeds weer uitvallen en voilà! Ik zelf heb de letters nog in een doos gedaan waarbij ik het batterijkastje heb laten uitsteken. In het gedicht zette ik dat ze eerst de schakelaar moest verschuiven zodat de lampjes aangingen, en dan pas de doos mocht openen. Geeft toch net wat meer effect.

DIY letterlamp
DIY letterlamp

Ik vind ze leuk, al moet je er niet te dicht met je neus boven hangen. Kartonscheurtjes zijn namelijk wel degelijk aanwezig. Van veraf zijn ze in ieder geval heel gezellig en daar door ik het dan maar voor.

Liefs,
Dilys

Ps. Deze letters waren dus voor Kim :)

2 opmerkingen:

 1. Echt zo leuk van die letter lampjes!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh zo leuk! Dit is echt een makkelijke en leuke diy, ik moet dus maar eens ruimte maken in mijn kamertje!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat, ik wordt echt blij van leuke comments!.
Note:
1. Make sure to click the "Subscribe By Email" link below the comment to be notified of follow up comments and replies.
2. Please "Do Not Spam" - Spam comments will be deleted immediately upon our review.
3. Please "Do Not Add Links" to the body of your comment as they will not be published.
4. Only "English" comments shall be approved.
5. If you have a problem check first the comments, maybe you will find the solution there.

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!