12 de ontdekking van de studenten OV

zondag 13 november 2016

Zutphen

Uitvinding van de afgelopen tijd; de zogeheten beamer. Ideaal om een thuisbioscoop te creëren met het lichtkastje en zachte matrassen, maar ook om de collegezaal na te bootsen en de powerpoints op de muur af te laten spelen. Next level youtube filmpjes kijken, of gewoon heel slecht om eens een nep open haard op groot scherm te zetten. Het effect tipte echter niet aan de warmte van de échte open haard 3 meter verderop, dus met m’n boekje ging ik daar liever bij zitten. We zetten hem zo weer aan om onze zondag avond te besteden met een kopje thee (deze) en de film Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, en als je wil kan jij ondertussen de fotootjes bekijken die ik de afgelopen dagen maakte. Goeie deal?

Zutphen
Zutphen
Zutphen

Een andere goeie deal is het concept van de Studenten OV. Ik kan gratis reizen door de week, maar omdat ik fiets naar school ben ik er nog niet echt aan toe gekomen om eens gebruik te maken van dat gratis reizen. Vrijdag was ik echter vrij, net als een vriendin (die ook in het bezit is van een studenten OV) dus we besloten naar het station in Groningen te gaan en daar een random trein te pakken. Je weet wel, geheel in Tumblr stijl, gewoon random instappen en kijken waar je uitkomt. Het lukte niet helemaal, want we besloten toch eerst stiekem op de bordjes te kijken om vervolgens de trein naar Zwolle te pakken, en dan door te reizen naar Zutphen.

Zutphen
Zutphen
Zutphen
Zutphen
Zutphen
Zutphen

Eigenlijk leek het ons beide leuk om naar een plek te gaan die we nog niet kende. Ik ken Zutphen echter wel een beetje, maar omdat ik het zo’n leuk stadje vindt, had ik er niks op tegen om er nog een keertje heen te gaan. Dus, dat betekend weer van dit soort leuke huisjes met bankjes en veel groen bij de voordeur. Ik zie al gelijk al een stel oude dametjes voor me, die gezellig op zo’n bankje een kopje thee en een verhaaltje of twee delen.

We lunchten, wandelde, klappertandden, dronken hele dure verse sinaasappelsap (drieëneenhalve euro voor een mini glas zure, niet eens verse sap!) en kochten Tony’s Chocolonely. Een geslaagde dag.

Laif & Nuver
Holtbar
Laif & Nuver
Holtbar
Holtbar

Zaterdag was ook een geslaagde dag. Wederom weer fris, maar als je een beetje doortrapt op de fiets is het prima te doen. We bezochten een paar winkeltjes en de markt om vervolgens samen met Madelief en haar vriendin iets te gaan drinken in de hipster concept store waarvan ik de naam ben vergeten want ik moet de foto’s nog toevoegen. Iets met een H. Toch?

Holtbar dus. Fancy chocolademelk met marshmallows en energy bars (niet in de chocolademelk) veroberden we, en daarna gingen we al vrij snel naar huis omdat ik moest oppassen.

Holtbar
Holtbar

Als het goed is gaat de film zo weer verder zonder te stotteren (we hebben hem eventjes op pauze gezet in de hoop dat ‘ie het straks volhoudt), dus ik klap m’n laptop weer dicht. Straks nog even de foto’s toevoegen, en dus ook de naam van die hipster concept store waarvan ik de naam nu niet weet, en dan, als het nog vroeg is, vroeg naar bed.

Welterusten alvast!

Liefs,
Dilys

12 opmerkingen:

 1. Zulke mooie foto's! Echt heel sfeervol :) Dit doet me denken aan hoe ik mijn blog begonnen ben: met een maand vol reisjes met mijn studenten-ov. Goed gebruik van maken hoor! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve Janna! En ik ga er zeker gebruik van maken de komende 5 jaren. Hopelijk kan ik dan nog naar vele meetings gratis reizen :) Ik heb zin om je weer te ontmoeten!

   Verwijderen
 2. Haha, hoe leuk dat je op een 'random' trein bent gesprongen! Die echte random keer moet je dan maar 'n andere keer doen ;) Kan je in Nederland dan gewoon echt volledig gratis élke mogelijke trein nemen? Dat zou echt zalig zijn, haha! In België kan je dan gewoon heel voordelig reizen over een bepaald traject. Hele leuke foto's weer, hopelijk was't een goeie film! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! Op een vrije middag ga ik écht gewoon blind een trein instappen :) En ik wist helemaal niet dat het in België anders was. Best wel slim eigenlijk, want in Nederland kan je dus altijd en overal gratis reizen (hoewel je wel moet kiezen tussen door de weeks gratis reizen of in het weekend gratis reizen), en dus ook leuke uitstapjes maken die naar plekken die niet op de route naar school liggen 😏

   Verwijderen
 3. Klinkt super leuk zeg!! :) En die foto met dat appeltaartje vind ik echt mooi ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!! En hij was net zo lekker als 'ie eruit ziet (denk ik) 😄

   Verwijderen
 4. Je foto's zijn altijd zo mooi en sfeervol. Als ik jou was zou ik meer die OV kaart gebruiken zodat je meer van deze leuke plekjes ontdekt en meer mooie appeltaart-hotspot-leuke huisjes kunt fotograferen en mooie artikeltjes kunt schrijven zoals al je andere en deze. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zutphen lijkt me zo onwijs mooi! Ik heb het namelijk al op verschillende blogs voorbij zien komen, lijkt me echt eens leuk om dat stadje eens te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaaa ik heb ook studenten ov! Ik heb ook nog niet echt gebruik van kunnen maken.. moet ik ook echt meer gaan doen! Zutphen is echt mooi! Netzoals je foto's!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och mens, zo'n zin in mijn studenten OV volgend jaar! Knap dat je ondanks dat toch op de fiets gaat. X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ahh ik mis m'n studenten OV! Prachtige foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

zondag 13 november 2016

12 de ontdekking van de studenten OV

Zutphen

Uitvinding van de afgelopen tijd; de zogeheten beamer. Ideaal om een thuisbioscoop te creëren met het lichtkastje en zachte matrassen, maar ook om de collegezaal na te bootsen en de powerpoints op de muur af te laten spelen. Next level youtube filmpjes kijken, of gewoon heel slecht om eens een nep open haard op groot scherm te zetten. Het effect tipte echter niet aan de warmte van de échte open haard 3 meter verderop, dus met m’n boekje ging ik daar liever bij zitten. We zetten hem zo weer aan om onze zondag avond te besteden met een kopje thee (deze) en de film Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, en als je wil kan jij ondertussen de fotootjes bekijken die ik de afgelopen dagen maakte. Goeie deal?

Zutphen
Zutphen
Zutphen

Een andere goeie deal is het concept van de Studenten OV. Ik kan gratis reizen door de week, maar omdat ik fiets naar school ben ik er nog niet echt aan toe gekomen om eens gebruik te maken van dat gratis reizen. Vrijdag was ik echter vrij, net als een vriendin (die ook in het bezit is van een studenten OV) dus we besloten naar het station in Groningen te gaan en daar een random trein te pakken. Je weet wel, geheel in Tumblr stijl, gewoon random instappen en kijken waar je uitkomt. Het lukte niet helemaal, want we besloten toch eerst stiekem op de bordjes te kijken om vervolgens de trein naar Zwolle te pakken, en dan door te reizen naar Zutphen.

Zutphen
Zutphen
Zutphen
Zutphen
Zutphen
Zutphen

Eigenlijk leek het ons beide leuk om naar een plek te gaan die we nog niet kende. Ik ken Zutphen echter wel een beetje, maar omdat ik het zo’n leuk stadje vindt, had ik er niks op tegen om er nog een keertje heen te gaan. Dus, dat betekend weer van dit soort leuke huisjes met bankjes en veel groen bij de voordeur. Ik zie al gelijk al een stel oude dametjes voor me, die gezellig op zo’n bankje een kopje thee en een verhaaltje of twee delen.

We lunchten, wandelde, klappertandden, dronken hele dure verse sinaasappelsap (drieëneenhalve euro voor een mini glas zure, niet eens verse sap!) en kochten Tony’s Chocolonely. Een geslaagde dag.

Laif & Nuver
Holtbar
Laif & Nuver
Holtbar
Holtbar

Zaterdag was ook een geslaagde dag. Wederom weer fris, maar als je een beetje doortrapt op de fiets is het prima te doen. We bezochten een paar winkeltjes en de markt om vervolgens samen met Madelief en haar vriendin iets te gaan drinken in de hipster concept store waarvan ik de naam ben vergeten want ik moet de foto’s nog toevoegen. Iets met een H. Toch?

Holtbar dus. Fancy chocolademelk met marshmallows en energy bars (niet in de chocolademelk) veroberden we, en daarna gingen we al vrij snel naar huis omdat ik moest oppassen.

Holtbar
Holtbar

Als het goed is gaat de film zo weer verder zonder te stotteren (we hebben hem eventjes op pauze gezet in de hoop dat ‘ie het straks volhoudt), dus ik klap m’n laptop weer dicht. Straks nog even de foto’s toevoegen, en dus ook de naam van die hipster concept store waarvan ik de naam nu niet weet, en dan, als het nog vroeg is, vroeg naar bed.

Welterusten alvast!

Liefs,
Dilys

12 opmerkingen:

 1. Zulke mooie foto's! Echt heel sfeervol :) Dit doet me denken aan hoe ik mijn blog begonnen ben: met een maand vol reisjes met mijn studenten-ov. Goed gebruik van maken hoor! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve Janna! En ik ga er zeker gebruik van maken de komende 5 jaren. Hopelijk kan ik dan nog naar vele meetings gratis reizen :) Ik heb zin om je weer te ontmoeten!

   Verwijderen
 2. Haha, hoe leuk dat je op een 'random' trein bent gesprongen! Die echte random keer moet je dan maar 'n andere keer doen ;) Kan je in Nederland dan gewoon echt volledig gratis élke mogelijke trein nemen? Dat zou echt zalig zijn, haha! In België kan je dan gewoon heel voordelig reizen over een bepaald traject. Hele leuke foto's weer, hopelijk was't een goeie film! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! Op een vrije middag ga ik écht gewoon blind een trein instappen :) En ik wist helemaal niet dat het in België anders was. Best wel slim eigenlijk, want in Nederland kan je dus altijd en overal gratis reizen (hoewel je wel moet kiezen tussen door de weeks gratis reizen of in het weekend gratis reizen), en dus ook leuke uitstapjes maken die naar plekken die niet op de route naar school liggen 😏

   Verwijderen
 3. Klinkt super leuk zeg!! :) En die foto met dat appeltaartje vind ik echt mooi ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!! En hij was net zo lekker als 'ie eruit ziet (denk ik) 😄

   Verwijderen
 4. Je foto's zijn altijd zo mooi en sfeervol. Als ik jou was zou ik meer die OV kaart gebruiken zodat je meer van deze leuke plekjes ontdekt en meer mooie appeltaart-hotspot-leuke huisjes kunt fotograferen en mooie artikeltjes kunt schrijven zoals al je andere en deze. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zutphen lijkt me zo onwijs mooi! Ik heb het namelijk al op verschillende blogs voorbij zien komen, lijkt me echt eens leuk om dat stadje eens te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaaa ik heb ook studenten ov! Ik heb ook nog niet echt gebruik van kunnen maken.. moet ik ook echt meer gaan doen! Zutphen is echt mooi! Netzoals je foto's!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och mens, zo'n zin in mijn studenten OV volgend jaar! Knap dat je ondanks dat toch op de fiets gaat. X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ahh ik mis m'n studenten OV! Prachtige foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat, ik wordt echt blij van leuke comments!.
Note:
1. Make sure to click the "Subscribe By Email" link below the comment to be notified of follow up comments and replies.
2. Please "Do Not Spam" - Spam comments will be deleted immediately upon our review.
3. Please "Do Not Add Links" to the body of your comment as they will not be published.
4. Only "English" comments shall be approved.
5. If you have a problem check first the comments, maybe you will find the solution there.

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!