11 nacht gedachtes

dinsdag 7 februari 2017


Wanneer ik niet kan slapen vult mijn hoofd zich met gedachtes. Als een soort watertap die 's nachts net iets meer wordt geopend, stromen ze naar binnen; iets wat ik niet moet vergeten, plannen voor volgende week, dingen die ik bij langs moet gaan maar ook hoeveel zin in ik heb in een croissantje met een kopje thee. Ik besloot de gedachtes voor ik in slaap zou vallen op te slaan in m'n telefoon, en nu leek het me leuk om er een paar van te delen. Mijn nachtgedachtes van 2016 (ook al zitten we inmiddels in februari).


17.03.2016

Twee minuten op de fiets, maar al achtenveertig gedachtes verder.
(hier cheat ik alleen een beetje, want dit bedacht ik me op de fiets. ik noteerde deze gedachte echter wel voor het slapen, dus hij telt toch een beetje :)


23.08.2016

Later, wanneer ik oud en grijs ben, ga ik alle steentjes die ik ooit als souveniertjes heb meegenomen uit de zee weer in water leggen. Zo kan ik ze opnieuw zien glinsteren net zoals ze nu, onder de deinende golven, doen. 

Zee.


28.08.2016

hoe de wereld
tijdens het lopen
denderend
aan je voorbij gaat.


25.09.2016 

Welkom in het volwassen leven. Of studenten leven, in ieder geval. Het leven waarbij je opeens serieuze brieven ontvangt van een heuze zorgverzekering (betalen vóór oktober!) en je zelf mag kiezen of je je bed uit gaat komen voor het vragenuurtje morgen (ik twijfel nog). Welkom in het leven van meer verantwoordelijkheid, met tentamens, maar ook met feestjes en vriendinnen die opeens de BOB moeten uithangen omdat ze hun rijbewijs hebben. Welkom in het leven waarin je nog steeds geen baantje hebt terwijl je nu toch heel wat meer zelf moet neertellen. Welkom in het leven met vriendinnen en hun eigen stulpje, een collegezaal met driehonderd man en één professor, peperdure boeken waarmee je bij het optillen spierpijn kunt verwachten. Een leven met nog meer deuren die weer leiden tot andere deuren en aan jou de taak om keuzes te maken. Decisions decisions decisions.

Welkom in het leven van weer een stapje verder. Go for it.


28.12.2016

Ik had hier opgeschreven iets als; ieder mens is mooi. Maar nu ik dit lees twijfel ik. Want is ieder mens mooi? De nieuwe president van Amerika? Is die wel zo mooi? Het is meer dat ik de laatste tijd mooiheid van mensen begon op te merken. Want zóveel mensen zijn wel mooi. Zowel innerlijk als uiterlijk. Dus jij, die dit aan het lezen is, jij bent mooi.


Dat waren ze! Niet heel veel notities, maar zo heb je toch een klein beetje een kijkje genomen in mijn hoofd. Wie weet is dit voor herhaling vatbaar, alleen moet ik dan eerst weer wat schrijfseltjes noteren. Heb een fijne dag!

Liefs,
Dilys

11 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een fijn artikeltje! Heel mooi geschreven allemaal en de foto's passen er ook gewoon heel goed bij, fijnfijnfijn... <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een toffe foto's, ik heb echt een zwak voor zwart foto's en dan ook nog eens met mooie schrijfsels .. Hopelijk komen er meer van zulke artikels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah, wat een leuke reactie!! Ik maak eigenlijk niet zo vaak zwart wit foto's, maar wie weet ga ik er meer mee aan de slag! :)

   Verwijderen
 3. Super om dit te lezen, goede vibes enzo <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit artikel geeft me echt zo'n knus gevoel. Je denkt heel mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, bijzondere comment en een mooi compliment. Dankjewel Mirinne, heel lief!!

   Verwijderen
 5. Deze artikel is ZO FIJN OM TE LEZEN. LOVE IT!!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

dinsdag 7 februari 2017

11 nacht gedachtes


Wanneer ik niet kan slapen vult mijn hoofd zich met gedachtes. Als een soort watertap die 's nachts net iets meer wordt geopend, stromen ze naar binnen; iets wat ik niet moet vergeten, plannen voor volgende week, dingen die ik bij langs moet gaan maar ook hoeveel zin in ik heb in een croissantje met een kopje thee. Ik besloot de gedachtes voor ik in slaap zou vallen op te slaan in m'n telefoon, en nu leek het me leuk om er een paar van te delen. Mijn nachtgedachtes van 2016 (ook al zitten we inmiddels in februari).


17.03.2016

Twee minuten op de fiets, maar al achtenveertig gedachtes verder.
(hier cheat ik alleen een beetje, want dit bedacht ik me op de fiets. ik noteerde deze gedachte echter wel voor het slapen, dus hij telt toch een beetje :)


23.08.2016

Later, wanneer ik oud en grijs ben, ga ik alle steentjes die ik ooit als souveniertjes heb meegenomen uit de zee weer in water leggen. Zo kan ik ze opnieuw zien glinsteren net zoals ze nu, onder de deinende golven, doen. 

Zee.


28.08.2016

hoe de wereld
tijdens het lopen
denderend
aan je voorbij gaat.


25.09.2016 

Welkom in het volwassen leven. Of studenten leven, in ieder geval. Het leven waarbij je opeens serieuze brieven ontvangt van een heuze zorgverzekering (betalen vóór oktober!) en je zelf mag kiezen of je je bed uit gaat komen voor het vragenuurtje morgen (ik twijfel nog). Welkom in het leven van meer verantwoordelijkheid, met tentamens, maar ook met feestjes en vriendinnen die opeens de BOB moeten uithangen omdat ze hun rijbewijs hebben. Welkom in het leven waarin je nog steeds geen baantje hebt terwijl je nu toch heel wat meer zelf moet neertellen. Welkom in het leven met vriendinnen en hun eigen stulpje, een collegezaal met driehonderd man en één professor, peperdure boeken waarmee je bij het optillen spierpijn kunt verwachten. Een leven met nog meer deuren die weer leiden tot andere deuren en aan jou de taak om keuzes te maken. Decisions decisions decisions.

Welkom in het leven van weer een stapje verder. Go for it.


28.12.2016

Ik had hier opgeschreven iets als; ieder mens is mooi. Maar nu ik dit lees twijfel ik. Want is ieder mens mooi? De nieuwe president van Amerika? Is die wel zo mooi? Het is meer dat ik de laatste tijd mooiheid van mensen begon op te merken. Want zóveel mensen zijn wel mooi. Zowel innerlijk als uiterlijk. Dus jij, die dit aan het lezen is, jij bent mooi.


Dat waren ze! Niet heel veel notities, maar zo heb je toch een klein beetje een kijkje genomen in mijn hoofd. Wie weet is dit voor herhaling vatbaar, alleen moet ik dan eerst weer wat schrijfseltjes noteren. Heb een fijne dag!

Liefs,
Dilys

11 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een fijn artikeltje! Heel mooi geschreven allemaal en de foto's passen er ook gewoon heel goed bij, fijnfijnfijn... <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een toffe foto's, ik heb echt een zwak voor zwart foto's en dan ook nog eens met mooie schrijfsels .. Hopelijk komen er meer van zulke artikels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah, wat een leuke reactie!! Ik maak eigenlijk niet zo vaak zwart wit foto's, maar wie weet ga ik er meer mee aan de slag! :)

   Verwijderen
 3. Super om dit te lezen, goede vibes enzo <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit artikel geeft me echt zo'n knus gevoel. Je denkt heel mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, bijzondere comment en een mooi compliment. Dankjewel Mirinne, heel lief!!

   Verwijderen
 5. Deze artikel is ZO FIJN OM TE LEZEN. LOVE IT!!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat, ik wordt echt blij van leuke comments!.
Note:
1. Make sure to click the "Subscribe By Email" link below the comment to be notified of follow up comments and replies.
2. Please "Do Not Spam" - Spam comments will be deleted immediately upon our review.
3. Please "Do Not Add Links" to the body of your comment as they will not be published.
4. Only "English" comments shall be approved.
5. If you have a problem check first the comments, maybe you will find the solution there.

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!