11 treinen, trams en rotterdam

zondag 12 februari 2017

Amsterdam Centraal

Wanneer de berg met to do's zich zo opstapelen dat je gewoon niet eens begint. Zo ging het een beetje. Ik maakte twee weken geleden een tripje met een vriendin naar Rotterdam, en kwam met zoveel foto's terug dat ik gewoon niet zo goed wist waar ik moest beginnen. Eerst maar uitzoeken, selecteren en uitfilteren met die handel, en dan bewerken, gifjes maken en collage's samenstellen. Dat laatste moet ik eigenlijk nog doen, maar ik had wel zin om alvast de tekst er omheen te schrijven, dus dat doe ik nu. Maar goed, ondanks dat ben ik wel heel blij met de foto's en hoop ik dat ik er toch nog een leuk en gezellig artikeltje van kan maken. Here we go!


We maken dus even een tripje terug in de tijd, naar de week dat ik niet naar school hoefde en alle tijd had om leuke dingen te doen. In tegenstelling tot Mandy, was ik zelf nog nooit in Rotterdam geweest, en het leek mij dus leuk om daar verandering in te brengen. Ik maakte 's ochtends dit gifje, voordat ik vertrok, wat voor optijdkom-stress zorgde, maar uiteindelijk was dat gelukkig nergens voor nodig.

Markthallen Rotterdam
Markthallen Rotterdam
Fellini Rotterdam
Fellini Rotterdam
Fellini Rotterdam
Fellini Rotterdam
Fellini Rotterdam
Fellini Rotterdam

We belandden na een paar uurtjes in de trein eerst in de Markthallen, en na de vele kraampjes en tentjes geïnspecteerd te hebben besloten we bij Fellini iets te drinken en te lunchen. Leuk plekje met een coole kraan/droger-in-één bij de toiletten en lekkere ciabatta's + koffietjes. Verder niet heel spectaculair, maar wel een goede plek om even op of voor te warmen.

Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam

Vervolgens nog iets verder de stad in. We bekeken een paar winkeltjes, en ik filosofeerde over het gebouw hierboven, en hoe die enorme buizen (welke geel zijn trouwens) een fantastische klim of glijbaan zouden zijn. In plaats van de bekende Euromast te beklimmen besloten we over de Erasmusbrug te lopen; een stuk goedkoper, en zo kregen we toch nog een stukje.... cultuur (?) mee. Een top uitvinding trouwens, in Rotterdam, vond ik de trams. Ze gaan overal heen, en omdat we toch met onze studentenkaartjes gratis konden reizen was dat echt een uitkomst!

Rotterdam
Rotterdam
Filmfestival Rotterdam

En na een semi-fotoshoot voor de brug vervoerden we ons weer terug naar het mooie station van Rotterdam, waar deze mega bal voor stond in verband met het filmfestival. Ik ging ervoor staan en poseerde nog even in mijn meest charmante houding. De bal was trouwens zacht, maar van springkussen materiaal. Daar was ik nieuwsgierig naar en dat was ook in eerste instantie de reden dat ik naar die bal liep, lol.

Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal

Amsterdam leek ons wel een goede volgende bestemming. De hele weg in de trein van Rotterdam naar Amsterdam deden we erover om een restaurantje te vinden wat ons a) lekker leek en b) ook een beetje binnen ons budget lag, om vervolgens na de keuze gemaakt te hebben (5 minuten voor aankomst in Amsterdam), toch maar te beslissen om iets te halen op CS omdat het anders veel te laat zou worden. Jup. Ik haalde een burrito ergens op het station en een carrot cake bij de Starbucks (note to self: niet doen, je hebt er nog een dag of twee last van). Mandy bestelde een kapsalon, en vervolgens was onze missie om zo subtiel mogelijk ons culinair diner op te eten in de trein terug naar Zwolle. Niet echt mogelijk, maar het is ons toch gelukt. Eenmaal op Zwolle aangekomen trokken we een ZIEKE sprint omdat onze trein aankwam op de tijd dat de aansluiting richting huis zou vertrekken, en we haalde het, op wonderbaarlijke wijze, wat ons iets van 40 minuten wachten in de kou bespaarde. En toen, een uurtje verder, waren we weer thuis. Het was een fijne en gezellige dag (dankjewel Mandy!! 💛) en nu heb ik ook Rotterdam een keertje écht gezien. Maastricht misschien voor de volgende keer?


Liefs,
Dilys

11 opmerkingen:

 1. Oh prachtige foto's Dilys!! Die foto's van de trein/tram zien er heel analoge uit, echt tof!! En je gifje van je tas hoe leuk??!! Deze post zit vol inspiratie, dank je Dilys <3!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah, wat leuk!! Echt cool om te horen / lezen :) Dankjewel lieve Mei Qi!! <3

   Verwijderen
 2. Ohh wat een leuke foto's, klinkt gezellig ook! Rotterdam is zo'n toffe stad! <3 voor de gifjes trouwens. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ja tof he? Een beetje een stop motion vibe heeft het. Ik denk dat ik vaker een paar gifjes ga toevoegen!

   Verwijderen
 4. Ahh wat een fijn artikeltje! En zo leuk al die gif'jes! Je foto's hebben echt een heerlijk fijn sfeertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's en gifjes, luffff jouw fotografie stijl :). En toevallig, ik was gisteren ook in Rotterdam!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die foto's die je 's avonds trok in het station (van het bankje enzo) vind ik echt suuuper mooi!! En je gifjes zijn ook kei leuk haha :D
  Zelf ben ik nog nooit in rotterdam geweest, maar hoop wel dat ik het snel eens kan doen
  liefs .x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om foto's van Rotterdam te zien van iemand die er zelf niet vandaan komt. Ik zou nooit op het idee komen om van al deze voor mij 'vanzelfsprekende' dingen zulke mooie foto's te maken. Die gifjes zijn ook zooo leuk! Liefs, Annemarie
  http://anneslittlearea.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Yay, in Rotjeknorrr! Liefde voor die zwart/witte portretjes <3

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

zondag 12 februari 2017

11 treinen, trams en rotterdam

Amsterdam Centraal

Wanneer de berg met to do's zich zo opstapelen dat je gewoon niet eens begint. Zo ging het een beetje. Ik maakte twee weken geleden een tripje met een vriendin naar Rotterdam, en kwam met zoveel foto's terug dat ik gewoon niet zo goed wist waar ik moest beginnen. Eerst maar uitzoeken, selecteren en uitfilteren met die handel, en dan bewerken, gifjes maken en collage's samenstellen. Dat laatste moet ik eigenlijk nog doen, maar ik had wel zin om alvast de tekst er omheen te schrijven, dus dat doe ik nu. Maar goed, ondanks dat ben ik wel heel blij met de foto's en hoop ik dat ik er toch nog een leuk en gezellig artikeltje van kan maken. Here we go!


We maken dus even een tripje terug in de tijd, naar de week dat ik niet naar school hoefde en alle tijd had om leuke dingen te doen. In tegenstelling tot Mandy, was ik zelf nog nooit in Rotterdam geweest, en het leek mij dus leuk om daar verandering in te brengen. Ik maakte 's ochtends dit gifje, voordat ik vertrok, wat voor optijdkom-stress zorgde, maar uiteindelijk was dat gelukkig nergens voor nodig.

Markthallen Rotterdam
Markthallen Rotterdam
Fellini Rotterdam
Fellini Rotterdam
Fellini Rotterdam
Fellini Rotterdam
Fellini Rotterdam
Fellini Rotterdam

We belandden na een paar uurtjes in de trein eerst in de Markthallen, en na de vele kraampjes en tentjes geïnspecteerd te hebben besloten we bij Fellini iets te drinken en te lunchen. Leuk plekje met een coole kraan/droger-in-één bij de toiletten en lekkere ciabatta's + koffietjes. Verder niet heel spectaculair, maar wel een goede plek om even op of voor te warmen.

Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam

Vervolgens nog iets verder de stad in. We bekeken een paar winkeltjes, en ik filosofeerde over het gebouw hierboven, en hoe die enorme buizen (welke geel zijn trouwens) een fantastische klim of glijbaan zouden zijn. In plaats van de bekende Euromast te beklimmen besloten we over de Erasmusbrug te lopen; een stuk goedkoper, en zo kregen we toch nog een stukje.... cultuur (?) mee. Een top uitvinding trouwens, in Rotterdam, vond ik de trams. Ze gaan overal heen, en omdat we toch met onze studentenkaartjes gratis konden reizen was dat echt een uitkomst!

Rotterdam
Rotterdam
Filmfestival Rotterdam

En na een semi-fotoshoot voor de brug vervoerden we ons weer terug naar het mooie station van Rotterdam, waar deze mega bal voor stond in verband met het filmfestival. Ik ging ervoor staan en poseerde nog even in mijn meest charmante houding. De bal was trouwens zacht, maar van springkussen materiaal. Daar was ik nieuwsgierig naar en dat was ook in eerste instantie de reden dat ik naar die bal liep, lol.

Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal

Amsterdam leek ons wel een goede volgende bestemming. De hele weg in de trein van Rotterdam naar Amsterdam deden we erover om een restaurantje te vinden wat ons a) lekker leek en b) ook een beetje binnen ons budget lag, om vervolgens na de keuze gemaakt te hebben (5 minuten voor aankomst in Amsterdam), toch maar te beslissen om iets te halen op CS omdat het anders veel te laat zou worden. Jup. Ik haalde een burrito ergens op het station en een carrot cake bij de Starbucks (note to self: niet doen, je hebt er nog een dag of twee last van). Mandy bestelde een kapsalon, en vervolgens was onze missie om zo subtiel mogelijk ons culinair diner op te eten in de trein terug naar Zwolle. Niet echt mogelijk, maar het is ons toch gelukt. Eenmaal op Zwolle aangekomen trokken we een ZIEKE sprint omdat onze trein aankwam op de tijd dat de aansluiting richting huis zou vertrekken, en we haalde het, op wonderbaarlijke wijze, wat ons iets van 40 minuten wachten in de kou bespaarde. En toen, een uurtje verder, waren we weer thuis. Het was een fijne en gezellige dag (dankjewel Mandy!! 💛) en nu heb ik ook Rotterdam een keertje écht gezien. Maastricht misschien voor de volgende keer?


Liefs,
Dilys

11 opmerkingen:

 1. Oh prachtige foto's Dilys!! Die foto's van de trein/tram zien er heel analoge uit, echt tof!! En je gifje van je tas hoe leuk??!! Deze post zit vol inspiratie, dank je Dilys <3!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah, wat leuk!! Echt cool om te horen / lezen :) Dankjewel lieve Mei Qi!! <3

   Verwijderen
 2. Ohh wat een leuke foto's, klinkt gezellig ook! Rotterdam is zo'n toffe stad! <3 voor de gifjes trouwens. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ja tof he? Een beetje een stop motion vibe heeft het. Ik denk dat ik vaker een paar gifjes ga toevoegen!

   Verwijderen
 4. Ahh wat een fijn artikeltje! En zo leuk al die gif'jes! Je foto's hebben echt een heerlijk fijn sfeertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's en gifjes, luffff jouw fotografie stijl :). En toevallig, ik was gisteren ook in Rotterdam!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die foto's die je 's avonds trok in het station (van het bankje enzo) vind ik echt suuuper mooi!! En je gifjes zijn ook kei leuk haha :D
  Zelf ben ik nog nooit in rotterdam geweest, maar hoop wel dat ik het snel eens kan doen
  liefs .x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om foto's van Rotterdam te zien van iemand die er zelf niet vandaan komt. Ik zou nooit op het idee komen om van al deze voor mij 'vanzelfsprekende' dingen zulke mooie foto's te maken. Die gifjes zijn ook zooo leuk! Liefs, Annemarie
  http://anneslittlearea.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Yay, in Rotjeknorrr! Liefde voor die zwart/witte portretjes <3

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat, ik wordt echt blij van leuke comments!.
Note:
1. Make sure to click the "Subscribe By Email" link below the comment to be notified of follow up comments and replies.
2. Please "Do Not Spam" - Spam comments will be deleted immediately upon our review.
3. Please "Do Not Add Links" to the body of your comment as they will not be published.
4. Only "English" comments shall be approved.
5. If you have a problem check first the comments, maybe you will find the solution there.

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!