9 ik reisde de wereld af maar eindigde in drenthe

zondag 26 maart 2017

Balloërveld

Mijn comfort zone bevat niet de hele wereld. In je eentje een tussenjaar nemen om te backpacken in Nieuw Zeeland, Azië te ontdekken en vanaf achterop een scooter het Vietnamese straatbeeld vast te leggen. Of gewoon niet een tussenjaar maar een paar dagen de Engelse dorpjes en pittoreske landschappen van Wales te zien en te voelen. Om die prachtplaatjes vervolgens op Instagram te delen met daaronder een wanderlust-caption, of het verhaaltje over hoe fijn het was het nieuwe te ontdekken en even compleet weg te gaan uit de dagelijkse sleur. Ik zie je, waardeer je, bewonder je en kijk naar je op. Want persoonlijk stap ik misschien wel liever in ons autootje om te eindigen in Drenthe.

Dat is niet helemaal waar, want van een vakantie kan ik ook warm lopen, maar dat ik niet een enorme wereld ontdekker ben, ontdekte ik in Indonesië. Zó anders. En hoewel ik mijn ogen uitkeek, heb ik voornamelijk het gevoel gehad dat ik constant papa's hand vast had omdat het gewoon zo nieuw was allemaal. Maar dat was ook okay, en vooral een wijze les over mezelf.

Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld

Dus, in plaats van dat ik afgelopen vrijdag de wereld over reisde zoals veel avonturiers op social media, wandelde ik samen met papa en de zon in het mooie, super Nederlandse Nederland. De Spaanse, blauwe lentelucht werd onderbroken door vliegtuigreizigers die een witte wolkenstreep achterlieten en stappen zetten we in Sahara zand. Een soort droog landschap wat ons iets aan Afrika deed denken sterkte voor ons uit, en wij deden dat met onze benen; we kletsten over mindfulness en meditatie, maar beseften ons dat een uurtje met onze ogen dicht, languit in het Europese helmgras, luisterend naar de zuidwestenwind misschien nog wel een beter alternatief was.

Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld

We zagen nog een Scandinavische great grey shrike (of klapekster), en hierboven zie je de buit aan souveniertjes die ik mee terug nam; 2 vuurstenen en een bosje Drents riet. Oh, en wat zand in m'n schoenen. En de klapper moet nog komen; we stapten na afloop de auto in, en waren gewoon weer binnen 25 minuten thuis.

Maar, nog heel even over die comfort zone van mij. Ik wil hem steeds een beetje uitbreiden, met kleine stapjes, en wie weet, ooit, is hij wél zo groot als de wijde wereld. Voor nu wil ik graag naar Engeland deze zomer. Met een vriendin, vriendinnen, iemand anders of, ja ja, alleen. Ik ken de taal, ik ken het land, ik ken de tube, de winkels en het eten dus het moet goed komen. Ik ga het zien.

Balloërveld

Liefs,
Dilys

9 opmerkingen:

 1. Wat een mooi en eerlijk artikel. En weet je, je hebt gewoon gelijk, want er zijn zoveel mooie plekjes in Nederland. Nu ik in Leipzig woon en bijna elke dag wel een plekje in de buurt ontdek of ergens in de buurt heen reis, vraag ik me af waarom ik dat niet meer in Nederland heb gedaan. Oh, en prachtige foto's, Dilys!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig artikel, en fantastische foto's! :) En zó mee eens, er zijn prachtige plekjes te vinden in Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi artikel zeg en je foto's zijn ook weer zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms vergeet ik ook hoeveel er te ontdekken is in eigen land. De plek die jij hebt bezocht is bijzonder mooi!En Engeland? Gewoon ervoor gaan! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's! Je kunt in Nederland zeker al prachtige plekjes vinden. Ik zou ook wat vaker op ontdekkingstocht moeten gaan hier in NL. Je plan voor deze zomer klinkt ook super tof! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geschreven! Nederland heeft ook zoveel te bieden, je moet het maar net zo kunnen zien en beleven! Toch fijn altijd plannen te maken voor het buitenland. Ik heb voor dit jaar helemaal geen vooruitzicht qua reis, eerst samenwonen. Daarna zien we wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe je dit alles beschrijft, ah Liefde! Met een hoofdletter L. Niet alleen voor de tekst, maar ook voor de foto's. Ik ga bijna geloven dat het ook in Afrika is genomen met alle warme kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wauw Dilys!! In Drenthe? Wat?! Neem me een keer mee haha. Je hebt alles ook zo mooi vastgelegd en geschreven. Ik heb daar echt bewondering voor! Ik houd van je posts <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou, ook al is het niet een of andere plek ergens aan de andere kant van de wereld, alsnog zijn je foto's heerlijk wanderlusterig (komt vast door al dat sahara zand en die spaanse blauwe lucht ;) en gewoon supermooi! En Engeland, superleuk!!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

zondag 26 maart 2017

9 ik reisde de wereld af maar eindigde in drenthe

Balloërveld

Mijn comfort zone bevat niet de hele wereld. In je eentje een tussenjaar nemen om te backpacken in Nieuw Zeeland, Azië te ontdekken en vanaf achterop een scooter het Vietnamese straatbeeld vast te leggen. Of gewoon niet een tussenjaar maar een paar dagen de Engelse dorpjes en pittoreske landschappen van Wales te zien en te voelen. Om die prachtplaatjes vervolgens op Instagram te delen met daaronder een wanderlust-caption, of het verhaaltje over hoe fijn het was het nieuwe te ontdekken en even compleet weg te gaan uit de dagelijkse sleur. Ik zie je, waardeer je, bewonder je en kijk naar je op. Want persoonlijk stap ik misschien wel liever in ons autootje om te eindigen in Drenthe.

Dat is niet helemaal waar, want van een vakantie kan ik ook warm lopen, maar dat ik niet een enorme wereld ontdekker ben, ontdekte ik in Indonesië. Zó anders. En hoewel ik mijn ogen uitkeek, heb ik voornamelijk het gevoel gehad dat ik constant papa's hand vast had omdat het gewoon zo nieuw was allemaal. Maar dat was ook okay, en vooral een wijze les over mezelf.

Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld

Dus, in plaats van dat ik afgelopen vrijdag de wereld over reisde zoals veel avonturiers op social media, wandelde ik samen met papa en de zon in het mooie, super Nederlandse Nederland. De Spaanse, blauwe lentelucht werd onderbroken door vliegtuigreizigers die een witte wolkenstreep achterlieten en stappen zetten we in Sahara zand. Een soort droog landschap wat ons iets aan Afrika deed denken sterkte voor ons uit, en wij deden dat met onze benen; we kletsten over mindfulness en meditatie, maar beseften ons dat een uurtje met onze ogen dicht, languit in het Europese helmgras, luisterend naar de zuidwestenwind misschien nog wel een beter alternatief was.

Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld
Balloërveld

We zagen nog een Scandinavische great grey shrike (of klapekster), en hierboven zie je de buit aan souveniertjes die ik mee terug nam; 2 vuurstenen en een bosje Drents riet. Oh, en wat zand in m'n schoenen. En de klapper moet nog komen; we stapten na afloop de auto in, en waren gewoon weer binnen 25 minuten thuis.

Maar, nog heel even over die comfort zone van mij. Ik wil hem steeds een beetje uitbreiden, met kleine stapjes, en wie weet, ooit, is hij wél zo groot als de wijde wereld. Voor nu wil ik graag naar Engeland deze zomer. Met een vriendin, vriendinnen, iemand anders of, ja ja, alleen. Ik ken de taal, ik ken het land, ik ken de tube, de winkels en het eten dus het moet goed komen. Ik ga het zien.

Balloërveld

Liefs,
Dilys

9 opmerkingen:

 1. Wat een mooi en eerlijk artikel. En weet je, je hebt gewoon gelijk, want er zijn zoveel mooie plekjes in Nederland. Nu ik in Leipzig woon en bijna elke dag wel een plekje in de buurt ontdek of ergens in de buurt heen reis, vraag ik me af waarom ik dat niet meer in Nederland heb gedaan. Oh, en prachtige foto's, Dilys!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig artikel, en fantastische foto's! :) En zó mee eens, er zijn prachtige plekjes te vinden in Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi artikel zeg en je foto's zijn ook weer zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms vergeet ik ook hoeveel er te ontdekken is in eigen land. De plek die jij hebt bezocht is bijzonder mooi!En Engeland? Gewoon ervoor gaan! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's! Je kunt in Nederland zeker al prachtige plekjes vinden. Ik zou ook wat vaker op ontdekkingstocht moeten gaan hier in NL. Je plan voor deze zomer klinkt ook super tof! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geschreven! Nederland heeft ook zoveel te bieden, je moet het maar net zo kunnen zien en beleven! Toch fijn altijd plannen te maken voor het buitenland. Ik heb voor dit jaar helemaal geen vooruitzicht qua reis, eerst samenwonen. Daarna zien we wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe je dit alles beschrijft, ah Liefde! Met een hoofdletter L. Niet alleen voor de tekst, maar ook voor de foto's. Ik ga bijna geloven dat het ook in Afrika is genomen met alle warme kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wauw Dilys!! In Drenthe? Wat?! Neem me een keer mee haha. Je hebt alles ook zo mooi vastgelegd en geschreven. Ik heb daar echt bewondering voor! Ik houd van je posts <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou, ook al is het niet een of andere plek ergens aan de andere kant van de wereld, alsnog zijn je foto's heerlijk wanderlusterig (komt vast door al dat sahara zand en die spaanse blauwe lucht ;) en gewoon supermooi! En Engeland, superleuk!!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat, ik wordt echt blij van leuke comments!.
Note:
1. Make sure to click the "Subscribe By Email" link below the comment to be notified of follow up comments and replies.
2. Please "Do Not Spam" - Spam comments will be deleted immediately upon our review.
3. Please "Do Not Add Links" to the body of your comment as they will not be published.
4. Only "English" comments shall be approved.
5. If you have a problem check first the comments, maybe you will find the solution there.

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!