12 een heel fotogeniek hotspotje in groningen

dinsdag 7 maart 2017

Terrarium Imaginarium

Voor de bioloogjes, nieuwsgierige kijkers, geïnteresseerde wijsneuzen én de instagramklikkers die DLSR kastjes of telefoonlensjes adoreren; een minimuseum waar je je ogen uitkijkt en je SD kaartjes volschiet. Een soort walhalla van fantasie vlinders, verkleurde erlenmeyers, bijzondere insecten en de welbekende, fotogenieke baksteenmuur, midden in de binnenstad. En geen paniek voor de mensen die een kriebelbeestjes fobie hebben; ze leven niet meer en zijn gestald in glazen omhulsel, want anders zou ik, zoals mijn oma ook al reageerde op deze foto op instagram, al lang de winkel uit zijn gesprint.

Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium

Dat het een winkel is vergeet je soms even, maar toch is bijna alles wat je ziet te koop. Niet alleen die blauwe kever uit Indonesië, ook de mooie posters aan de muur of de Scheikunde set waar papa dan weer warm voor liep. Oma keek geloof ik voornamelijk verbaasd naar mij en het feit dat ik niet bij het zien van die duizend verschillende insecten wegsprong door op een van de stoeltjes te gaan staan.

Maar jongens, kijk dan, is dit niet fotogeniek?! Vlinders gehangen op roestig ijzer, verweven met klimop, cactusje in zo’n glazen bol, fossielen en mooie schelpen voor de rode muur en ga zo nog maar even door. Hipsterfactor oneindig zou ik zeggen.

Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium

En voor de gene die na het lezen van dit artikel er van overtuigd zijn hier ook heen te gaan, volgt hier nu een route vanaf het centraal station naar deze winkel. (ook al bestaat er zo iets als Google Maps):

☝️️. Vanaf het centraal station loop je over de museumbrug (die blauwe brug daar tegenover je, waar het Groninger Museum op staat), en na de brug ga je DIRECT rechts. Dus je loopt dan langs het water waar het museum in staat tot je bij een soort mega rotonde (de singel) lijkt het aankomt.
✌️️.  Hier ga je naar rechts, dus je gaat over het stukje gras langs de soort van rotonde en de bloemist die daar op de hoek zijn boeketjes verkoopt. Even naar rechts en links kijken want die haaientanden doen niet alle auto’s stoppen, en dan loop je gewoon rechtdoor en dan zit Terrarium Imaginarium (zo heet deze winkel) aan je rechterkant, naast de winkel genaamd Mijn Tafel.

Tadaa!! Wel grappig hoe ik nu mentaal deze route volg om het op papier te krijgen. Als je je dan genoeg hebt vermaakt tussen de kakkerlakken en duizendpoten stap je de winkel uit, en loop je gewoon weer verder rechtdoor zodat je in dé winkelstraat komt met de bekende ketens.

Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium

Okay, dat was mijn enthousiasme voor deze winkel / dit minimuseum. Hopelijk vond je de foto’s cool en wellicht heb ik je kunnen overhalen hier ook een keertje heen te gaan?

Liefs!
Dilys

12 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Cool!! En super slim inderdaad om het zo op te slaan! Nooit aan gedacht, maar misschien moet ik dat ook maar gaan doen :)

   Verwijderen
 2. Wat een interessant winkeltje, ik ben erg benieuwd nu wil ik eigenlijk ook wel eens een bezoekje nemen daar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Zeker doen!! Het zal je niet teleurstellen :) Groningen is alleen wel weer zo'n plek in het uiterste van Nederland, maar een leuk dagje kan je sowieso wel beleven!

   Verwijderen
 3. Ah wat een walhalla voor prachtplaatjes <3. Ik wil (moet) hier naar toe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa! Ik zeg DOEN. En ik heb inderdaad alleen maar met m'n camera voor m'n ogen gezeten geloof ik toen ik in de winkel was, haha!

   Verwijderen
 4. ik kan echt alleen maar wauw zeggen! WAUW WAUW WAUW

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig daar! Het is daar gewoon een hemel. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, nee, nóg zo'n geweldige winkel vol planten en leuke dingen waar ik heen moet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk! Lekker vintage enzo. Je hebt de foto's echt de juiste sfeer gegeven. Helaas is Groningen wel echt een wereldreis voor mij, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ahh wat leuk joh! Ik wordt helemaal enthousiast over die kriebelbeestjes, haha :) Wat een heerlijke foto's en sfeertje weer!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

dinsdag 7 maart 2017

12 een heel fotogeniek hotspotje in groningen

Terrarium Imaginarium

Voor de bioloogjes, nieuwsgierige kijkers, geïnteresseerde wijsneuzen én de instagramklikkers die DLSR kastjes of telefoonlensjes adoreren; een minimuseum waar je je ogen uitkijkt en je SD kaartjes volschiet. Een soort walhalla van fantasie vlinders, verkleurde erlenmeyers, bijzondere insecten en de welbekende, fotogenieke baksteenmuur, midden in de binnenstad. En geen paniek voor de mensen die een kriebelbeestjes fobie hebben; ze leven niet meer en zijn gestald in glazen omhulsel, want anders zou ik, zoals mijn oma ook al reageerde op deze foto op instagram, al lang de winkel uit zijn gesprint.

Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium

Dat het een winkel is vergeet je soms even, maar toch is bijna alles wat je ziet te koop. Niet alleen die blauwe kever uit Indonesië, ook de mooie posters aan de muur of de Scheikunde set waar papa dan weer warm voor liep. Oma keek geloof ik voornamelijk verbaasd naar mij en het feit dat ik niet bij het zien van die duizend verschillende insecten wegsprong door op een van de stoeltjes te gaan staan.

Maar jongens, kijk dan, is dit niet fotogeniek?! Vlinders gehangen op roestig ijzer, verweven met klimop, cactusje in zo’n glazen bol, fossielen en mooie schelpen voor de rode muur en ga zo nog maar even door. Hipsterfactor oneindig zou ik zeggen.

Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium

En voor de gene die na het lezen van dit artikel er van overtuigd zijn hier ook heen te gaan, volgt hier nu een route vanaf het centraal station naar deze winkel. (ook al bestaat er zo iets als Google Maps):

☝️️. Vanaf het centraal station loop je over de museumbrug (die blauwe brug daar tegenover je, waar het Groninger Museum op staat), en na de brug ga je DIRECT rechts. Dus je loopt dan langs het water waar het museum in staat tot je bij een soort mega rotonde (de singel) lijkt het aankomt.
✌️️.  Hier ga je naar rechts, dus je gaat over het stukje gras langs de soort van rotonde en de bloemist die daar op de hoek zijn boeketjes verkoopt. Even naar rechts en links kijken want die haaientanden doen niet alle auto’s stoppen, en dan loop je gewoon rechtdoor en dan zit Terrarium Imaginarium (zo heet deze winkel) aan je rechterkant, naast de winkel genaamd Mijn Tafel.

Tadaa!! Wel grappig hoe ik nu mentaal deze route volg om het op papier te krijgen. Als je je dan genoeg hebt vermaakt tussen de kakkerlakken en duizendpoten stap je de winkel uit, en loop je gewoon weer verder rechtdoor zodat je in dé winkelstraat komt met de bekende ketens.

Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium
Terrarium Imaginarium

Okay, dat was mijn enthousiasme voor deze winkel / dit minimuseum. Hopelijk vond je de foto’s cool en wellicht heb ik je kunnen overhalen hier ook een keertje heen te gaan?

Liefs!
Dilys

12 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Cool!! En super slim inderdaad om het zo op te slaan! Nooit aan gedacht, maar misschien moet ik dat ook maar gaan doen :)

   Verwijderen
 2. Wat een interessant winkeltje, ik ben erg benieuwd nu wil ik eigenlijk ook wel eens een bezoekje nemen daar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Zeker doen!! Het zal je niet teleurstellen :) Groningen is alleen wel weer zo'n plek in het uiterste van Nederland, maar een leuk dagje kan je sowieso wel beleven!

   Verwijderen
 3. Ah wat een walhalla voor prachtplaatjes <3. Ik wil (moet) hier naar toe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa! Ik zeg DOEN. En ik heb inderdaad alleen maar met m'n camera voor m'n ogen gezeten geloof ik toen ik in de winkel was, haha!

   Verwijderen
 4. ik kan echt alleen maar wauw zeggen! WAUW WAUW WAUW

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig daar! Het is daar gewoon een hemel. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, nee, nóg zo'n geweldige winkel vol planten en leuke dingen waar ik heen moet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk! Lekker vintage enzo. Je hebt de foto's echt de juiste sfeer gegeven. Helaas is Groningen wel echt een wereldreis voor mij, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ahh wat leuk joh! Ik wordt helemaal enthousiast over die kriebelbeestjes, haha :) Wat een heerlijke foto's en sfeertje weer!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat, ik wordt echt blij van leuke comments!.
Note:
1. Make sure to click the "Subscribe By Email" link below the comment to be notified of follow up comments and replies.
2. Please "Do Not Spam" - Spam comments will be deleted immediately upon our review.
3. Please "Do Not Add Links" to the body of your comment as they will not be published.
4. Only "English" comments shall be approved.
5. If you have a problem check first the comments, maybe you will find the solution there.

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!