11 aaaah, ik ga op kamers!

donderdag 18 mei 2017


Een tijdje geleden, of eigenlijk, een best wel lange tijd geleden, bedacht ik het terugkomende concept ‘van scholier naar studentje’, want het leek me leuk om juist dat proces op m’n blog te delen. Daar is mijn mening zeker niet over veranderd alleen ik vind nu gewoon de titel veel te lang. Dus. Daarom in het kort én in hoofdletters, want voor mij is het toch wel groots nieuws: IK GA OP KAMERS!! Het voelt een beetje gek, soort van ver weg, maar toch is het zo dat ik waarschijnlijk binnen een maand helemaal op mezelf woon. Oh god. Hier heb ik bijna een nieuwe Hoe Overleef Ik guide voor nodig, maar ik geloof niet dat Rosa tot deze leeftijd is beschreven, hahah.

Ehm. Ja dus. Het leuke is dat toen ik deze foto’s heb gemaakt, ik géén idee had dat op kamers gaan eraan zat te komen. Sterker nog, ik denk dat ik op 1 mei er nog steeds heftig van overtuigd was dat op kamers gaan voor mij nog even zou gaan duren. Om meerdere redenen, maar hetgeen wat het meest in de weg zat was het geld. Want halleluja hier moet je wat voor neertellen. Maar, toen kwam het geniale aanbod en bleek alles zo te passen dat het nu toch echt gaat gebeuren.


Ik ga samen met een vriendin in een huisje wonen; we hebben beide een eigen slaapkamer, maar we delen samen de keuken, badkamer, wc en woonkamer. Dat vond ik ook wel heel fijn, een huisje delen met iemand die ik ken en bij wie ik gewoon goed mijn grenzen durf aan te geven. Verder gaan we wonen in de binnenstad van Groningen. Loop afstand van zowel het station als het centrum, dus dat zit helemaal goed. 1 juni krijgen we de sleutel, en het chille is dat we heel veel meubels die er nu in staan soort van gratis kunnen overnemen. Scheelt weer geld en daar zijn studentjes blij mee.

Maar ondanks dat ik er HEEL VEEL zin in heb, vind ik het ergens ook wel jammer. Het klinkt misschien gek, maar ik ben nu iets bewuster aan het nadenken over de dingen die ik nu in huis doe. Na school een boekje lezen met mama in de 2 stoelen voor de open haard. Nog even mijn zusje welterusten wensen wanneer ze achter de computer zit en ik naar boven ga. Of met papa snel even boodschappen doen voor het avondeten. Het zijn kleine dingetjes, ik weet het, maar dat zijn juist de momentjes die ik het meest ga missen denk ik.

Nieuwe dingen komen, andere dingen gaan. Tijd voor een avontuurtje, voor een huisje inrichten, de Ikea afstruinen, aardappels laten verbranden en zelf wasjes draaien. Ik heb er zin in, en vind het daarom des te leuker dat ik jullie zo een beetje mee kan nemen.

Dankjewel voor het lezen! (Nee maar echt.)

Liefs,
Dilys

11 opmerkingen:

 1. Wowie, zo spannend! Zo gauw al dat je de sleutel krijgt, wanneer start jouw academiejaar wel? :) Geniet nu nog maar des te meer van de kleine dingetjes, die krijgen inderdaad veel meer waarde als je niet meer elke dag thuis vertoeft. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt!! En daar word ik me met de dag bewuster van :) En eigenlijk ga ik niet echt op een logische tijd het huis uit, haha! Het studiejaar is bijna afgerond (eind juni begint de zomer vakantie) en dan begint in september het tweede jaar weer :)

   Verwijderen
 2. Supergaaf dat je straks een eigen huisje hebt! Lijkt mijzelf echt spannend (maar ook doodeng). Alvast veel succes en plezier met het inrichten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zooooo spannend maar ook zoooooo gaaf. Veel plezier en ik ben heel benieuwd naar een roomtour!!! En ook zo'n leuke stad. 1 juni is echt als snel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa! Komt goed! Ik ga nog wel wat showen denk ik als alles een beetje ingericht is :)

   Verwijderen
 4. spannend! maar wel enorm leuk hoor. het lijkt me alleen zo moeilijk om alles zelf schoon te houden zonder moeder, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omg ja, dat wordt nog wat. Ik ben nu al belabberd slecht in het semi stofvrij houden van mijn eigen kamer, laat staan een huis 😱😱

   Verwijderen
 5. Wat stoer dat je op kamers gaat en samen met een vriendin lijkt me heel gezellig!! Veel plezier, succes en hopelijk kan ik weer snel een update van je lezen :)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahh Dilys! Superleeeeuk! Ook gewoon veel te leuk dat je samen met een vriendin een huisje in kan! Je eigen huisje! Hoe! Tof! Maar toch ook wel spannend... Mij lijkt het inderdaad ook wel jammer dat je niet meer gewoon constant je ouders en broertjes/zusjes om je heen hebt, ook al wil je soms achter het behang plakken, ze zijn toch ook wel vaak heel erg lief :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

donderdag 18 mei 2017

11 aaaah, ik ga op kamers!


Een tijdje geleden, of eigenlijk, een best wel lange tijd geleden, bedacht ik het terugkomende concept ‘van scholier naar studentje’, want het leek me leuk om juist dat proces op m’n blog te delen. Daar is mijn mening zeker niet over veranderd alleen ik vind nu gewoon de titel veel te lang. Dus. Daarom in het kort én in hoofdletters, want voor mij is het toch wel groots nieuws: IK GA OP KAMERS!! Het voelt een beetje gek, soort van ver weg, maar toch is het zo dat ik waarschijnlijk binnen een maand helemaal op mezelf woon. Oh god. Hier heb ik bijna een nieuwe Hoe Overleef Ik guide voor nodig, maar ik geloof niet dat Rosa tot deze leeftijd is beschreven, hahah.

Ehm. Ja dus. Het leuke is dat toen ik deze foto’s heb gemaakt, ik géén idee had dat op kamers gaan eraan zat te komen. Sterker nog, ik denk dat ik op 1 mei er nog steeds heftig van overtuigd was dat op kamers gaan voor mij nog even zou gaan duren. Om meerdere redenen, maar hetgeen wat het meest in de weg zat was het geld. Want halleluja hier moet je wat voor neertellen. Maar, toen kwam het geniale aanbod en bleek alles zo te passen dat het nu toch echt gaat gebeuren.


Ik ga samen met een vriendin in een huisje wonen; we hebben beide een eigen slaapkamer, maar we delen samen de keuken, badkamer, wc en woonkamer. Dat vond ik ook wel heel fijn, een huisje delen met iemand die ik ken en bij wie ik gewoon goed mijn grenzen durf aan te geven. Verder gaan we wonen in de binnenstad van Groningen. Loop afstand van zowel het station als het centrum, dus dat zit helemaal goed. 1 juni krijgen we de sleutel, en het chille is dat we heel veel meubels die er nu in staan soort van gratis kunnen overnemen. Scheelt weer geld en daar zijn studentjes blij mee.

Maar ondanks dat ik er HEEL VEEL zin in heb, vind ik het ergens ook wel jammer. Het klinkt misschien gek, maar ik ben nu iets bewuster aan het nadenken over de dingen die ik nu in huis doe. Na school een boekje lezen met mama in de 2 stoelen voor de open haard. Nog even mijn zusje welterusten wensen wanneer ze achter de computer zit en ik naar boven ga. Of met papa snel even boodschappen doen voor het avondeten. Het zijn kleine dingetjes, ik weet het, maar dat zijn juist de momentjes die ik het meest ga missen denk ik.

Nieuwe dingen komen, andere dingen gaan. Tijd voor een avontuurtje, voor een huisje inrichten, de Ikea afstruinen, aardappels laten verbranden en zelf wasjes draaien. Ik heb er zin in, en vind het daarom des te leuker dat ik jullie zo een beetje mee kan nemen.

Dankjewel voor het lezen! (Nee maar echt.)

Liefs,
Dilys

11 opmerkingen:

 1. Wowie, zo spannend! Zo gauw al dat je de sleutel krijgt, wanneer start jouw academiejaar wel? :) Geniet nu nog maar des te meer van de kleine dingetjes, die krijgen inderdaad veel meer waarde als je niet meer elke dag thuis vertoeft. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt!! En daar word ik me met de dag bewuster van :) En eigenlijk ga ik niet echt op een logische tijd het huis uit, haha! Het studiejaar is bijna afgerond (eind juni begint de zomer vakantie) en dan begint in september het tweede jaar weer :)

   Verwijderen
 2. Supergaaf dat je straks een eigen huisje hebt! Lijkt mijzelf echt spannend (maar ook doodeng). Alvast veel succes en plezier met het inrichten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zooooo spannend maar ook zoooooo gaaf. Veel plezier en ik ben heel benieuwd naar een roomtour!!! En ook zo'n leuke stad. 1 juni is echt als snel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa! Komt goed! Ik ga nog wel wat showen denk ik als alles een beetje ingericht is :)

   Verwijderen
 4. spannend! maar wel enorm leuk hoor. het lijkt me alleen zo moeilijk om alles zelf schoon te houden zonder moeder, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omg ja, dat wordt nog wat. Ik ben nu al belabberd slecht in het semi stofvrij houden van mijn eigen kamer, laat staan een huis 😱😱

   Verwijderen
 5. Wat stoer dat je op kamers gaat en samen met een vriendin lijkt me heel gezellig!! Veel plezier, succes en hopelijk kan ik weer snel een update van je lezen :)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahh Dilys! Superleeeeuk! Ook gewoon veel te leuk dat je samen met een vriendin een huisje in kan! Je eigen huisje! Hoe! Tof! Maar toch ook wel spannend... Mij lijkt het inderdaad ook wel jammer dat je niet meer gewoon constant je ouders en broertjes/zusjes om je heen hebt, ook al wil je soms achter het behang plakken, ze zijn toch ook wel vaak heel erg lief :)

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat, ik wordt echt blij van leuke comments!.
Note:
1. Make sure to click the "Subscribe By Email" link below the comment to be notified of follow up comments and replies.
2. Please "Do Not Spam" - Spam comments will be deleted immediately upon our review.
3. Please "Do Not Add Links" to the body of your comment as they will not be published.
4. Only "English" comments shall be approved.
5. If you have a problem check first the comments, maybe you will find the solution there.

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!